Setmanari d'informació local - 138 anys

El batle presenta l’esbós inicial de la reforma de l’Infante Lois

És una proposta encara oberta a modificacions i sense terminis ni pressupost fixat

El dibuix, obert a modificacions, presentat per Simarro el passat dimarts horabaixa. | Aina Borràs

El batle de Sóller, Carlos Simarro, va presentar dimarts a la Sala Magna de l’Ajuntament un avantprojecte bàsic per a la reforma integral i construcció d’un aparcament en el camp d’esports del Port, l’Infante Lois.

Segons va explicar Simarro davant les entitats convocades, es tracta d’un punt de partida a partir del qual es convocarà un concurs d’idees per a aquesta reforma que inclogui tant instal·lacions esportives com un aparcament per a cotxes, un dels seus principals compromisos plasmat en el programa electoral. Així, comerciants, hotelers, clubs esportius i veïnats, que fa anys demanen una reforma en aquest equipament públic esportiu, varen seguir amb molt d’interès la presentació, a càrrec de l’arquitecte Javier Oliver, autor de la proposta tècnica inicial. Aquesta, contempla principalment un aparcament subterrani central amb capacitat per a uns 200 vehicles i un camp de futbol amb les mides reglamentàries envoltada d’una pista d’atletisme. En aquest esbós, també s’inclou una àmplia zona verda, quatre pistes de volei platja, una pista multifuncional, quatre vestidors, un bar i un magatzem.

Debat
En acabar la presentació de l’avantprojecte, els assistents a la reunió posaren diversos punts ‘damunt la taula’. De fet, una de les qüestions que caldrà definir és la capacitat final de l’aparcament, ja que s’ha contemplat la construcció d’una planta, amb la qual només s’augmenta en 50 places l’actual capacitat del pàrquing provisional habilitat en l’exterior. Un altre dels debats que queda pendent de resoldre i que podria comportar canvis importants en la idea inicial és l’objectiu principal de la reforma. Entre les entitats implicades hi ha dues opinions: convertir-lo en unes instal·lacions esportives ‘professionals’ i limitades al públic general o que sigui un espai destinat a l’esbarjo i l’oci on convergeixin famílies i entitats esportives. Segons han informat, s’estima que el cost del projecte rondarà els 6 milions d’euros, tot i que no és una xifra confirmada com tampoc no s’han definit els terminis d’inici i finalització de la reforma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.