Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Encesa de Torres i Talaies de la Mediterrània pels Drets Humans serà dissabte

L'edició d'enguany compta amb 78 punts, 20 més que l'any passat

L'agrupament escolta Capità Angelats juntament amb Sóller Solidari protagonitzaren el 2022 l'encesa de torres pels drets humans. | MAC

L'encesa de Torres i Talaies de la Mediterrània pels Drets Humans serà dissabte, dia 14. En aquesta ocasió la convocatòria serà a les 13 hores amb senyals de fums i a les 18.30 amb l'encesa de llum. L'edició d'enguany compta amb un total de 78 punts repartits per tot Mallorca, es tracta de 20 col·laboracions més que en la passada edició, entre els quals s'hi troba la Torre Picada. Alhora, s'encendran també altres torres a altres indrets de les Balears i també a Catalunya, País Valencià, Múrcia i Andalusia. Així, a la franja mediterrània peninsular s’encendran una trentena d’elements patrimonials, a més d’alguns al Líban, al Marroc i a Tunísia.

L'encesa de Torres i Talaies «és una iniciativa nascuda a Mallorca i amb el suport del Consell que hem exportat a cada vegada més racons de la nostra mar. El missatge d'acollida, pau i reivindicació del patrimoni històric són idees amb les quals volem que ens identifiquin quan ens miren des de fora i és la manera d'agermanar-nos amb terres i gent que defensen un missatge semblant», ha conclòs la vicepresidenta primera del Consell, Bel Busquets durant la presentació avui matí.

Josep Lluís Pol, representant de l’IES Marratxí, ha recordat que la iniciativa va començar al centre educatiu el 2017 i ha agraït que la Direcció Insular de Patrimoni del Consell n’hagi assumit la coordinació. La iniciativa també compta amb la col·laboració d'Amnistia Internacional, l’Institut de Marratxí i el Fons Mallorquí de solidaritat i Cooperació, a més del Servei d’Emergències 112 i els ajuntaments que s’hi han sumat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.