Setmanari d'informació local - 139 anys

Emaya reforçarà la vigilància en els embassaments per a evitar que els turistes es banyin

Augmenten els banys de turistes i locals a Cúber i el Gorg Blau

L'empresa pública Emaya està estudiant com reforçar la vigilància en Cúber i el Gorg Blau davant l'augment, en aquestes últimes setmanes, de l'afluència de gent que es banya en els embassaments. Segons expliquen des de l'ens municipal, es tracta d'una pràctica que, encara que no és habitual, sí que ha ocorregut anteriorment, per la qual cosa no se circumscriu a aquest estiu. No obstant això, admeten que és possible que s'hagi accentuat últimament i que a causa d'això seria convenient augmentar la vigilància i la senyalització.

En concret, es planteja un reforç de manera especial per als diumenges, que és el dia en què «solen acudir famílies senceres de residents a fer barbacoes i que, en algun moment, no dubten a ficar-se en els embassaments». Els agents de l'ens municipal que acudeixen periòdicament als embassaments es dediquen a informar aquestes persones que el bany allí està prohibit. Es tracta, expliquen, d'una labor informativa i no punitiva. A pesar que hi ha cartells que indiquen que el bany està prohibit, els infractors «diuen que no ho sabien o que no havien vist els cartells. Que si n'hi ha pocs, que si no es veuen...».

El bany en els embassaments està prohibit per la Conselleria de Salut en tractar-se d'aigua per a consum humà. Amb tot, Emaya recorda que l'aigua passa per tota una sèrie de processos de depuració abans de ser subministrada a la població. Antigament, es permetia pescar en els embassaments -hi ha carpes- amb una autorització expressa de l'empresa pública.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.