Setmanari d'informació local - 139 anys

Pla de xoc contra el col·lapse de trànsit i la saturació a Sóller

DGT, Consell de Mallorca i Ajuntament acorden tallar la circulació i desviar-la cap a Palma quan se saturin els accessos, a més de millorar la fluïdesa de la via cap al Port

Retencions a l'accés a Sóller des de la carretera del túnel.

Les institucions han passat a l'acció per intentar controlar i evitar la saturació de vehicles i circulació en un punt calent de la xarxa viària com és Sóller. Les incidències esdevingudes les últimes setmanes han acabat de disparar les alarmes i s'ha decidit passar a l'acció per evitar que el caos d'apoderi de la capital de la Vall durant els mesos d'estiu, en què es preveu una afluència de vehicles més gran en una zona turística de referència a Mallorca. Per això, aquest dijous s'han reunit Direcció General de Trànsit (DGT), Consell de Mallorca -representat pel Departament de Territori, Mobilitat i Infraestructures- i Ajuntament de Sóller per donar forma a una sèrie d'actuacions i un pla de xoc amb el que pal·liar la crisi circulatòria que ha castigat el municipi al llarg de la primavera, i que s'arrossega des dels darrers estius.

Entre les mesures que s'ha aprovat adoptar hi ha el tall de la circulació i el desviament en direcció cap a Palma quan se saturin els accessos a Sóller i al Port. En el primer cas, si les cues arriben al túnel -encara al municipi de Bunyola-, com va passar dies enrere, la DGT a través de la Guàrdia Civil tancarà l'accés a la Vall des de la rotonda d'accés al túnel, junt als Jardins d'Alfàbia. I en cas que el volum de trànsit saturi la circulació a Sóller, ho farà a la coneguda com a 'rotonda del monument', que dóna accés al Port de Sóller ia la carretera Ma-10 en sentit cap al Puig Major.

De la mateixa manera, hi ha un compromís per instal·lar panells informatius que permetin conèixer l'estat del trànsit en aquesta via tan delicada i transitada, a més de, per part del Consell de Mallorca, es té intenció de redactar i desenvolupar un projecte de millora de la fluïdesa de la circulació a la carretera entre Sóller i el Port. L'Ajuntament, mentrestant, promourà la creació de zones de baixes emissions al municipi, de la mateixa manera que la posada en marxa d'aparcaments dissuasius amb què facilitar l'arribada dels vehicles i els visitants i evitar així el col·lapse viscut en nombroses ocasions i denunciat pels veïns de la capital de la Vall. Aquest paquet de mesures ha estat consensuat per DGT, Consell i Ajuntament de Sóller i mostra la intenció d'actuar immediatament per pal·liar una problemàtica que ha generat enorme malestar i preocupació dins i fora del municipi, assenyalat com un dels punts calents de la saturació turística i de circulació a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.