Setmanari d'informació local - 139 anys

Parlem de Cuina. Spain Skills

 En el moment que estigueu llegint aquest article, comença a Madrid la final nacional del concurs d’alumnes de formació professional, una competició que es desenvoluparà durant tota la setmana i que servirà per a destriar el representant d’Espanya a la final (world Skills) que es realitzarà a Canadà a final d’any. La competició es durà a terme dins el marc de la “Muestra de Formación Profesional” que organitza la conselleria d’educació de Madrid. 14 famílies professionals organitzaran el seu concurs. Pel que respecta a cuina, 18 comunitats autònomes (Astúries, Múrcia, Madrid, Canàries, Castella - la Manxa, València, Extremadura, Navarra, Cantàbria, Catalunya, Aragó, Castella i Lleó, Ceuta, Galícia, La Rioja , Melilla, Andalusia i Balears) , enviaran el seu alumne participant ; que s’enfrontaran a 6 proves durant 4 dies. El representant Balear és Jordi Cantó, alumne de l’IES Júniper Serra, que fou destriat en una fase autonòmica, celebrada durant el mes de Gener a Calvià, i en la que participaren 9 alumnes de varis centres de les illes, incloent-hi a Pere Coll Escolar de l’IES Guillem Colom Casasnovas, que assolí una molt meritòria 5 plaça.

Durant la prova a Madrid els alumnes hauran de realitzar, el primer dia, un plat de peix (salmó) i un de carn (au) amb les seves respectives guarnicions i salses, en un temps màxim de tres hores. El mateix temps disposaran per a la següent prova: fer 24 tapes ( 12 vegetarianes i 12 de carn o peix) i 4 racions de postres amb uns ingredients específics entre els que trobam taronges de Sóller i formatge maonès. El tercer dia, i també en 3 hores, han d’elaborar una menú amb els ingredients d’una cistella sorpresa. La darrera prova, però per ser la darrera no exempta de dificultat, serà una competició d’elaboració de truites de patates en la que els alumnes hauran de fer treballar de valent la seva perícia als fogons e imaginació per a elaborar la millor truita i acabar de signar el seu passatge cap a Canadà.

Sens dubte promet ésser una bona experiència per a la delegació Balear; alumnes d’FP de Carrosseria, Instal·lacions elèctriques, tecnologia de l’automòbil, Perruqueria, Estètica, Serveis de Restaurant i Bar i en Jordi Cantó de cuina i pastisseria. L’expedició balear està organitzada per la Direcció General de Formació Professional i Aprenentatge Permanent.

A les fotografies que acompanyen aquest article podeu veure els alumnes que participaren a la fase autonòmica ( Balear Skills) amb les membres del jurat i a Jordi Cantó amb la seva professora Tiu Herrero.

Bona setmana i ens trobam d’aquí a 7 dies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.