Setmanari d'informació local - 138 anys

Cas Gürtel, l'empastre del PP i crònica d'una imputació anunciada

M'havia proposat no parlar el Pius Pius durant un temps, però malgrat tot no puc deixar de fer-me una reflexió davant tot el paripé que s'ha organitzat amb el cas Gürtel. L'espectacle de l'empastre que estan muntant a València, el secretari general del Pius Pius el Sr. Costa, que aparareix i fa unes declaracions, que alguns periodistes o televisions han considerat que eren un dard enverinat  cap al President de la Comunitat Sr. Camps ( Pos el Sr. davant per simple deferència, malgrat no sé si m'estic passant amb aquest qualificatiu) . En primer lloc En Costa diu que "ni por asomo dimitirá" i afegeix que sempre ha actuat, segons les directrius del PP, tant de València com del Nacional. O sigui que a bon entenedor, li queda ben  clar el que vol dir, que ha seguit instruccions clares i precises d'en Camps i d'en Rajoy. També diu, en aquella primera roda de premsa, que de la Nacional, no li han dit ni ase ni bèstia. A més, afirma que els estatuts del partit no contemplen un cessament  temporal, con se li faria en cas de què no dimitís.

Que passa, perquè de la primera roda de premsa del matí, a la de l'horabaixa, s'obrirà una comissió d'investigació i accepta el cessament  temporal, quan a la primera havia dit que no es contemplava dins els estatuts? Quin missatge ha deixat anar a la direcció de la Comunitat Autònoma, llegiu Camps i també a la Direcció Nacional (llegiu Rajoy) perquè s'avinguin a aquest canvi? Quan escric això. Ja ha estat destituït i a més sembla que Na Gospedal, li ha deixat ben clar a Costa que si s'aferra al càrrec inclusiu li podria costa la militància del partit. Rajoy més mut que un mort. 

Avui que continuo escrivint sembla que li ha servit de poc i que a la seu de Genova, ja tenen el cap de Costa dins la cistella(amb el consentiment de Camps) i ja han posat els substituts corresponents tant de Secretari General del PP a València, com de portaveu a les Corts Valencianes.  

Imaginau la moguda i del secret del sumari de cent mil folis, únicament  n'aixecà una petita part el jutge Baltasar Garzón,  d'uns disset mils folis. Un es demana que hi haurà en els restants i si aquests "pocs", en proporció als que queden , han provocat aquest rebombori , que passarà quan es destapin els vuitanta i tres mils folis restants?  

 Valdrà la pena estar a l'aguait de tota aquesta moguda, perquè inclusiu per televisió, o sigui en  un programa  de TV5, "La Noria", el passat dissabte dia 10,  entrevistaven, en exclusiva a l'exconseller del Pius Pius a Majadahonda, José Luis Peñas, que fou qui després de gravar prop de 18 hores de conversacions amb gran part dels ara imputats en el cas Gürtel (ell també hi està) , destapa tot l'entramat. Segur que en Rajoy, si el veia em refereix al programa,  es devia estar enfilant per les parets, perquè es varen dir coses, o millor dit, no es varen negar a preguntes del conductor del programa, actituds presumptament mafioses d'alguns dels imputats en el cèlebre cas. I que l'exconseller, va afirmar que eren tan escabroses que les havia esborrat.  El tema es va posar molt seriós i segons quins periodistes, i també l'exsecretari de comunicació del Govern Aznar, Sr. Miguel Ángel Rodríguez, intentaren de totes totes desprestigiar a l'exconseller, posant-se més alterats de lo  normal que en altres programes.

Per donar a conèixer el grau de crispació, transcric una de les manifestacions, traduïdes,  dels contertulians, de l'altra banda : Enric Sopena, director del diari digital "el plural.com" i d'Jorge Vestringe, que en els darrers anys feu un gir polític de 180 º, de ser quasi un dels fundadors d'Alianza Popular a una filosofia marxista i antiglobacionalista.

"Estic assistint a un tribunal de la Santa Inquisició, s'ha volgut matar el missatger", va afirmar el director d'El Plural, mentre un altre habitual dels debats de La Noria, Jorge Vestringe, va dir que "s'ha parlat de liquidar a algú, d'amenaces, de xuclar durant 15 anys. No és possible que Aznar, Rajoy, Fraga i Aguirre no sabessin el que estava passant. Que no es volien assabentar, tampoc no m'ho crec. Són còmplices. Això és un Stalingrad per al Partit Popular ", va afirmar.

En Peñas, va afirmar en el programa, una sentencia  que cap dels cap pares del Pius Pius no vol, ni sentir ni escoltar: "Que si hi havia hagut finançament  irregular del PP". Per tant, no és d'estranyar que del costat dretà de la taula del debat, intentessin linxar-lo durant tot el programa. Aquesta és la manera seva d'entendre la llibertat d'expressió. De vergonya.  

Com els torni sentir parlar d'honestedat, o em faré un panxó de riure que se sentirà des de la plaça, o m'hauré de prendre alguna cosa, per mitigar l'oi i l'agrura d'estomac, amb basques incloses.

Al final, i sense adonar-me'n aquest article, serà la crònica d'una part d'una història que és per sucar-hi pa, i que sembla que ens haurà costat bastant de doblerets a cada un dels ciutadans de l'estat espanyol, en un informe del sumari, sembla que de la caixa B, els imputats s'haurien comprat cotxes de super-luxe per valor de més d'un milió d'euros.  

Bé, i  la cirereta pel pastís: Crònica d'una imputació anunciada. El jutge Jose Castro, cita a l'expresident del Govern Balear Jaume Matas com  imputat en el cas Palma-Arena,  dia 23 de març del proper any. També l'acompanyaran a declarar en la mateixa qualificació judicial, la seva dona Maite Areal, el seu cunyat i ex-gerent del PP Fernando Areal i el President de GESA Bartomeu Reus. Sense cap comentari. 

Em sembla que amb tota la informació que he anat escrivint, hi ha per fer una  reflexió profunda , tal volta també seria convenient que la fessin els que han votat al partit esmentat, vist el calat de  segons quins dirigents  que els representen: presumptes delinqüents implicats en un merder de casos de corrupció i en trames més opaques que el ciment armat.

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.