Setmanari d'informació local - 138 anys

Corrupció: Pandèmia vírica mundial

Em sembla que he arribat a una conclusió i no sé si és trista, còmica,  esperpèntica, o patètica.  

Crec que la corrupció dins l'àmbit polític, i no tan sols em refereix  dins l'estat espanyol, sinó "allende mares", o sigui dins  l'àmbit mundial, s'ha convertit en una vertadera pandèmia (res a veure amb les distintes grips que ens han venut, això: "Peccata minuta").

Bé, si empri la paraula porcina, o porc, amb l'accepció més grollera, li cap perfectament com a qualificatiu de certes persones, que malauradament s'han vist contagiades per algun component víric estrany, que els ha fet patir  una metamorfosi, transformant-los  en corruptes.

A més, per tots els casos que n'han sortit aquests darrers anys, sembla que la transmissió deu venir d'un virus  corrupte que es troba com a peix dins l'aigua dins l'àmbit de la construcció i  que afecta greument engrandint el patrimoni dels afectats  fins a cotes insospitades i a costa de l'erari públic (Els impostos que els desgraciats amb despeses,  ens van traient de sobre les nostres sofrides esquenes. I que paguem sense miolar).  

I pel que es veu, no sé si s'ha trobat o si se cerca la vacuna a l'afecte. Vist lo vist, aconsellaria a les multinacionals farmacèutiques que es posasin per feines, perquè de trobar la vacuna, possiblement es folrarien una mica més de lo que estan. Però pensant-hi bé, a lo millor els presidents de les big-farms i equips directius  haurien d'esser els primers en emprar-la. Déu ho sap.

Estic intentant recavar tots els casos de corrupció i això em dura una bona estona de feina d'investigació. De memòria, i a l'estat espanyol: Casos Malaya, Gürtel, Millet, Operació Pretòria (el nom és ben romà em sembla); el cas dels espies de la "Villa y  Corte". Si els dels Pius Pius i  Dona Esperança Aguirre, que darrerament ha aixecat l'espasa contra Rajoy  amb  el muntatge de l'elecció del  president de Caja-Madrid. Entre tots han muntat una opera bufa.

El cas més recent i acabat de  sortit del forn, és el de l'ajuntament de  Santa Coloma de Gramanet, amb nou detinguts, batlle inclòs.  

Al nostre àmbit illenc: Voramar, Can domenge, Son Oms , Bitel, Turisme Jove, CDEIB i els pots de colacao farcits d'euros,  Palma-Arena, amb un expresident del Govern Balear imputat (PP) i la Presidenta del Parlament Balear (UM) també imputada pel cas Can domenge que he esmentat abans. I per acabar d'arrodonir la cirera, l'expresident del Govern Balear Gabriel Cañellas (PP) imputat per unes presumptes magarrufes diuen, per devers Andratx, arrel de fets succeïts, presumptament, a la Fundació Illes Balears que ell presideix.  

Si fem memòria enrere, des de l'any 1984 a ara s'han obert vint i set casos per corrupció dins diferents institucions polítiques. Portam un bon rànquing. I això que la llista que he consultat de la que deix l'enllaç per si qualcú té curiositat, manca completar (http://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_casos_de_corrupci%C3%B3_a_les_Illes_Balears).

D'ordre mundial. Berlusconi amb el seu cas Mediaset, en el que subornà a un advocat perquè declaràs a favor seu, a Israel, Ehud Olmert, l'ex primer ministre, també fou  acusat per càrrecs de corrupció,  per França, Chirac serà el primer expresident de la república imputat en un cas de corrupció. I no parlem d'Àfrica , Indonèsia.

L'ex-vicesecreatari de les Nacions Unides, Pino Arlacchi, ha escrit un llibre, "La màfia emprenedora", on estableix aquest rànquing mundial de depredadors dels seus pobles.

Jo pens que si es llevàs el secret dels paradisos fiscals on  guarden els doblers  molts d'aquests imputats  i es retornessin al lloc d'on es varen robar , la crisi s'hauria acabat i encara en sobrarien per fer moltes actuacions socials.

I veient tot això, no és gaire estrany que les arques públiques de molts països, es trobin no tan sols buides, sinó endeutades fins al pal de la bandera i les fortunes dels seus mandataris ben farcidetes de dòlars.  

Aquesta pandèmia, porta un altre maldecap. Vista la quantitat d'afectats i molts d'ells i elles, hauran de fer un procés de Sanació a xirona, com el degoteig segueixi el curs que ha pres, en poquíssim temps, no hi cabran i se n'hauran de fer de noves, em refereix a presons. I una altra, haurà d'haver un augment dels funcionaris dins tots els àmbits de la justícia, increïble. Ara ja no donen abastament, idò imaginau-vos amb tots els casos que s'han destapat i el que possiblement se seguiran destapant.

Ara vos donaré una xifra que és impressionant per la quantitat de zeros que té. La quota mundial que mou el mercat de la construcció és, i no vos espanteu, TRES TRILIONS DE DÒLARS A L'ANY. Representa entre el 5-7% del PIB (Producte interior brut) dels països desenrotllats i entre el 2 i el 3% dels països en vies de desenvolupament.

Una altra xifra que no té tara, el cèlebre Sarkozy, durant la presidència que ha ostentat de la Unió Europea s'ha gastat a prop d'uns 170 milions d'euros, el que suposa a milió diari. A més s'instal·là una dutxa  que constà dos-cents quaranta i cinc mil euros, que no s'ha emprat per res. Perquè llavors aquest bon home sigui capaç de parlar de solucions a  la crisi. Quina barra¡

Llavors jo em deman, amb quina moral se li pot reclamar a un ciutadà un vint per cent de recàrrec en un rebut de qualsevol impost, perquè pel que sigui se li ha passat per alt el pagar-lo, dins el temps de pagament voluntari?

O aguantar que molts dels que es troben imputats, en algun moment han estat capaços d'apujar-se el sou un vint i cinc per cent d'una tacada?

Si la temporada de bolets, és tan fructífera com els casos de corrupció, en menjarem molts d'esclata-sangs.

Em sembla que per avui val acabar i està a l'espera del que seguirem veient.

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.