Setmanari d'informació local - 138 anys

Pro-taurins, pedres amb orelles, i l'Espanya cavernícola i retrògrada

Vos jur que em fa oi, basarda i una certa vomitera, la manera en que s'ha "centrat o "descentrat" millor, el debat sobre la prohibició de les curses de braus a Catalunya per part del Parlament Català. Per a mi aquesta decisió exemplar dignifica a una societat.

La "España profunda", anacrònica, conservadora, amb clucales com els ases surt a manifestar-se públicament i en alguns casos violentament (com l'atac a una seu d'Esquerra Republicana), sense el més mínim coneixement ni reflexió (aquí no hi arriben i així van).

Com ningú d'aquesta espècie en vies d'extinció, posseeix un grau d'intel·ligència massa elevat, encara haurem de tenir un sac de paciència. Això sí, no em callaran en absolut i pens destapar les seves "boutades". De segur que cap d'ells i elles llegirà aquest article, de totes maneres afirm que no els serviria per res, que seria ben igual que fer ratlles dins l'aigua o tal volta els podria servir per encabronar-se una mica més. La veritat és que tant se me'n fot.

No han entès per a res, ni se'n volen adonar, que a partir d'una proposta ciutadana que ha assumit el seu parlament, que està format per la suma de forces polítiques que representen a tots els ciutadans de Catalunya (quina pena no poder escriure Estat Català) ha legislat la proposta, exercitant el seu legítim dret, com ha estat aquesta prohibició que tanta pols ha aixecat.

Milions de ciutadans aclamant. Els cristians formats a pals enmig de l'arena. El Coliseu ple de gom a gom a l'espera que els lleons portats d'Àfrica, ja que són més agressius que d'altres llocs, s'alimentin de carn fresca. Festa Nacional Romana (perdó les nacions no existien, si els imperis). Espectacle de sang i patiment. No acabarà aquí la "festa" per segons qui.

Els cristians per Neró eren mà d'obra barata i a més dòcil. Neteja de la sang vessada i combat de gladiador armat amb trident i xarxa; contra un brau. Més Sang. Combat a mort. Després, cloenda i gladiadors. Tradició? I si així era, per què no s'ha conservada o per què no es recupera? Oi què sona a bestiesa? Doncs igual de bèstia és qui els aboquen per mantenir la crueltat de les curses de braus, emparant-se en que són una tradició. No em vindria gaire de nou que aquesta crueltat, fos trespolada a persones, ja que ella no té massa distincions ni manies. I ho han demostrat agredint a un militant d'esquerra republicana de Catalunya. Han mamat el feixisme dels seus padrins i pares.

Hi ha una part molt deplorable de la societat espanyola, que ho vol mesclar tot i tenen els seus polítics que també els hi ajuden. No manca posar el nom ja que tots els coneixem. Són els mateixos que Unamuno els hi va dir: "vencereis pero no convencereis". Són els que voldrien una "España suya de pandereta y fandango", més a prop de la "España, una, grande y libre". Són els que ni se n'adonen ni volen adonar-se'n com funciona una democràcia, perquè en el fons no ho són, i la democràcia els fa més nosa que companyia. Són els mateixos que afirmaven que: "con Franco se vivia mejor" i han ancorat el mateix missatge als seus hereus. Ja vaig escriure a l'article anterior sobre "pedres amb orelles" o sigui "macs sords" i no de torrent. Encara hi ha massa "señoritos de cortijo" en potència, i ara els hi ha pegat un atac de banyes, democràtic és clar i no ho paeixen.

Així i tot no podem consentir que intentin imposar-se sobre uns principis de l'estat de dret que els veritablement demòcrates, hem hagut d'acceptar, perquè la majoria ho havia decidit així, com va ésser el temps que el señorito Ansar fou el president de l'estat espanyol.

A més, el sentiment anti català que alguns polítics empren per la seva conveniència, no és de rebut. Recordem que en Rajoy va impulsar el boicot als productes catalans. Aquesta visceralitat la tenen a flor de pell. A Canàries, es va prohibir les curses de brau i no hi va haver cap tipus de problema en absolut. Ara bé, si això mateix es decideix a Catalunya, ja són figues d'altre sostre i es poden permetre i intentar tergiversar el fet democràtic d'aquesta prohibició i endiumenjar-lo en parfalans d'independentisme (ells no empren aquesta expressió), per a ells és més seva la de "separatismo".

Acabaré l'article amb un record al cèlebre vídeo de vacances de Rajoy que li ha plogut una multa de tres-cents euros, ja que es rodava dins d'un cotxe i ell no portava el cinturó de seguretat. Els responsables de la imatge del partit s'han cobert de glòria, bones llumeneres acompanyen a Marianito ("el corto" era un altre). Però si tenen com a patró al seu Ansar que manifestà que ningú li havia de dir quantes copes de vi podia prendre per a llavors poder conduir, un no s'estranya gaire que facin aquest tipus de ficades de pota.

I com que fa massa calor perquè la meva neurona treballi una mica més, i que consti que ja l'he sucada una mica a la pobra, li donaré el descans que tan merescut es té, tancant la paradeta.

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.