Setmanari d'informació local - 138 anys

Energies subtils: Els astres i la seva influència sobre nosaltres

El divendres dia 15, Santa Teresa, com activitats que entren dins el 10è aniversari de l'Escola Municipal de Música de Sóller; a la Capella de les Escolàpies, un servidor i Claudio Selleng iniciarem una xerrada. La meva part va tocar els Txacres o vòrtexs energètics coneguts fa més de tres mil anys per la Medicina Tradicional Xinesa i altres tècniques curatives i els cossos energètics, que conformen l'Aura, del que ja n'he escrit altres vegades i que el matrimoni Kirliam l'any 1939 va inventar la càmera fotogràfica Kirliam, que va poder-la captar, fent que fos reconeguda per la part oficial que rotundament la negava, davant l'evidència de la prova.

Vàrem fer un exercici en l'equilibri d'aquestes entrades energètiques, ja que a cada una d'elles li correspon una vocal i una de les set notes de l'escala musical occidental.

Claudio Selleng, concretà la seva part de la xerrada en la teràpia del so amb els bols tibetans i va fer una introducció a la Tradició Mon-Po, de la qual no n'havia sentit a xerrar i que s'ha transmès des de fa molts anys, a través de la tradició oral. Explica com estan constituïts els bols tibetans, que el seu aliatge de set metalls, correspon als set planetes coneguts. I també explica que la societat actual es troba separada del seu entorn natural i les seves carències per estar degudament equilibrat l'ésser humà.

Per problemes de l'assaig de la banda, i perquè el divendres qui més qui manco, després d'una setmana de feina té ganes d'aplegar i anar-se a descansar, no hi va haver massa assistència. Ho comprenc. Els que assistiren varen poder gaudir d'una experiència molt interessant. Esper que en altra ocasió es pugui tornar fer i l'assistència sigui més nodrida.

Sabeu que com a terapeuta energètic, treball amb el que acab d'expressar ara. I aprofitaré aquest espai per a escriure una mica sobre els efectes dels astres sobre nosaltres, i el sentit que té fer-se una carta astral, per una persona prou preparada i l'ajut que ens pot donar per a fer adequadament la nostra vida. I no té res d'esotèric sinó de simple sentit comú.

Dir que els planetes ens afecten, crec que a hores d'ara està prou reconegut. Com exemple dir que la lluna que afecte les marees, o sigui la mar i que el nostre organisme està compost per un 80 per cent de líquid, com no ens ha d'afectar. Dir sobre les diverses tradicions experimentals pageses sobre la lluna, em sembla que molts que llegiu això, em podríeu donar lliçons. Quan es parla per exemple de les canyes que antigament formaven el canyís dels sostres de les cases mallorquines i que si no estaven tallades de lluna (nova) es podrien, és un fet que no admet discussió.

Que a l'hora de sembrar, a l'hora de recollir, a l'hora de podar, s'ha de tenir en compte la lluna, també n'és una informació evident.

Dir que quan hi ha segons quins canvis de lluna, als hospitals ho tenen molt clar, que segons quins sigui hi haurà una bona part de les persones que es troben en els moments finals, que partiran o que les dones que estan en estat de bona esperança, tindran una feinada més que en altres moments, ja que es produiran molt més naixements; també és molt senzill de comprovar.

Totes les cultures han tingut en compte els astres, dos sobre tot, el Sol que sense la seva acció no existiria vida i la Lluna. L'astronomia ha estat decisiva en la història del món, així com els oracles basats en l'observació astrològica. Moltes decisions, fins i tot dir-ho sobre accions militars antigament tant a Grècia com a Roma; dins l'imperi Bizantí, i a molts altres imperis, es prenien després d'haver consultat als oracles. Les prediccions de les pitonisses de l'oracle de Delfos tenien prou importància com per esser consultades i fer-les cas.

La religió cristiana marca el naixement de Jesús i que tres mags (astròlegs), seguien el curs d'un estel per trobar a on havia nascut. Escric això, ja que aquesta religió es va assentar dins occident fa dos mil anys. Sembla que altres naixements que també fa dos o tres mils anys, venien anunciats per una conjunció d'astres.

Que la posició astrològica que es produeix en el nostre naixement, pot afectar la configuració de la nostra persona i del nostre caràcter i no m'estic referint als horòscops de passa tu, que a vegades surten publicats a segons quines revistes o diaris, em sembla que seria bo tenir-ho en compte. Per sort o desgràcia, hi ha persones que van per la vida com Sant Tomàs, que si no poden ficar el dit dins la llaga (pesar-ho, mesurar-ho, etc) són incapaços de creure en el que estic expressant. Cap problema, ja que, malgrat no ho sàpiguen, moltes vegades estan fent actes de fe, sense adonar-se'n. I no és cap mena de judici. Exemple: es creu que existeix l'electricitat i ningú l'ha vista, ja podeu mirar un cable que no la veureu passar, es veuran els seus efectes i és curiós, ningú dubte de la seva existència.

Amb el pas dels anys, he après a no fer cap tipus d'apologia, i menys de lluitar per intentar convèncer a ningú. Jo tinc les meves conviccions sobre les que vaig treballant, experimentant i comprovant. I vos puc assegurar que no són en absolut inamovibles, ans bé tot el contrari.

Ara acabaré, abans que em posi de mala lluna (és broma) rarament em solc enfadar; però la cultura popular ens dóna fites ben clares sobre el que he escrit.

Que passeu bon cap de setmana.

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.