Setmanari d'informació local - 138 anys

Fenòmens paranormals i programa “971 Balears" a IB3

El dilluns dia 8, en el programa de l'horabaixa "971 Balears" emès per IB3 que condueix Joan Monse, em va venir de nou que el tema a tractar - amb tota naturalitat i amb la serietat que crec que li correspon- fos el dels fenòmens paranormals: Manifestacions d'esperits, ànimes en pena (persones que han mort i no han partit cap allà on els hi correspon estar) energies, Ouija, màgia negra, extraterrestres, visions d'àngels.

N'he escrit sobre aquests temes altres vegades, concretament sobre el mal d'ull o màgia negra que es tractà. Dins la societat mallorquina, de sempre ha estat considerat un tema tabú. Tothom el coneix, tothom sap d'algun amic, familiar i inclusiu ell o ella mateix, que els ha succeït alguna cosa que no té una explicació racional. Qui més qui manco coneix algú o bé ha patit el que s'anomenà en el programa com a "regalets" referint-se a algun treball de màgia negra, fet personalment o encarregat.

Ara bé, quan s'intentava parlar del tema amb qualcú, això m'ha passat, o es negava o es prenia una postura -em sembla d'autodefensa en front d'una cosa que ens atemoreix i no li trobam explicació plausible- d'escepticisme.

En el programa es va parlar de temes que per desgràcia no em són estranys, que he viscut en pell pròpia i que inclusiu he ajudat d'alguna manera a persones a sortir-se'n del mal tràngol, ja que per sort o per desgràcia, les persones que a mi m'han ajudat també han pogut ajudar a les altres. Podria escriure sobre experiències que he conegut o he passat, però donaria per molt més que un article.

Que es parlàs amb la naturalitat que jo vaig poder percebre em va encantar.

Que una persona vident, que té unes percepcions que li venen per herència del seu pare, Fernando Comas, qui va deixar clar que el seu pare ajudava a persones que li havien fet "treballets", i que arrel d'això, li feren un treball que i em sembla que paraules seves "l'ajudes a morir-se abans" per no emprar la paraula que el mataren, ja que ell es trobava al lloc de la llum i no de la foscor com els altres que li feren l'endemesa. També comentà que el seu fill havia heretat el do, contant una anècdota de quan tenia quatre anys, i en Fernando s'estava recuperant d'una malaltia i sortiren a passejar pel camp i el nin de quatre anys, anava recollint plantes i quan arribaren a casa seva, li digué que amb aquelles plantes s'hauria curat de la malaltia. Fenando ho comprova i realment eres les adequades pel mal que patia.

També es parla de la coneguda i perillosa Ouija. Dic perillosa, amb el que estic completament d'acord, degut a que s'empra per invocar esperits sense fer els rituals de protecció necessària i després pot arribar el que sigui: bo o dolent. I que aquest objecte era emprat a vegades com un joc, i no sabien al perill en que s'arriscaven de fer-ho així.

Catalina Aguiló explicà que feia deu anys que vivia fenòmens paranormals a casa seva i es mostraren unes fotografies del mòbil on apareixien formes que ella no veia, però si que posteriorment es veien a les fotografies. A més, afirmava que la cussa les percebia. Un altre efecte, fou que conta que la batedora se li posava en marxa tota sola. Afirmà que nosaltres som energia, amb el que estic completament d'acord.

També va aparèixer una persona que havia fet uns cursos per poder-se ajudar i defensar dels esperits que li enviaven. Abans tenia una persona que l'ajudava quan percebia que totes les coses li anaven malament, el primer la feina, fins que va decidir preparar-se. En el seu ambient de feina hi havia bastants brasilers i cubans i comentà que per a ells era de lo més normal. Va mostrar una Oujia feta seva i detectà entre els convidats qui portava alguna presència, amb les barnilles que habitualment empren els zahoris per cercar aigua; o per detectar els creuers de línies Hartman i Currie (eixos electromagnètics que creuen la terra) o per fer estudis geobiològics. Per la meva feina de terapeuta, m'he trobat en casos del que s'anomenen i estan estudiades científicament, les geopaties. Malalties que es produeixen debut a estar molt de temps a llocs on les energies - no en xerr de les negatives- que poden esser inclusiu positives, però que en demesia poden afectar a les persones. Dormir per exemple sobre creuers de línies Hartman o Curri, falles de terra, corrents d'aigua; poden afectar i d'una manera seriosa.

Vaig conèixer un cas d'uns infants, quan teniem l'herbolari a Andratx, que tenien brots d'hiperactivitat, bronques sovint a l'escola, que no es trobaven explicacions després de totes les consultes necessàries i s'acabaren després de canviar els seus llits d'habitació degut a què dormien sobre una falla i una corrent subterrània d'aigua,

També va aparèixer una altra persona que va dir una cosa amb la que estic totalment d'acord, tots tenim aquests dons, el que passa és que uns els desenvolupen per la circumstància que sigui i altres les tenen adormides.

Sé de ben cert, que persones amb aquests dons i d'altres que han percebut aquests fenòmens; ja no parlaré del que va fer el Tribunal de la Inquisició; sinó que en ple segle XX han anat a parar als psiquiàtrics i han acabat ben medicats i amb tractaments d'electroxocs.

Acabaré l'article amb una sorpresa que em vaig dur quan cercant informació sobre IB3 del programa i de Joan Monse, vaig veure que presenta un espectacle de Psicomàgia en el teatre de Lloseta. La veritat és que no se m'havia ocorregut que apart del treball de presentador, es pogués dedicar a aquesta altra tasca.

Josep Bonnín

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.