Setmanari d'informació local - 138 anys

Oclocràcia: el Govern de la multitud i el final d'un temps

Estic indignat pel que ha passat amb el canal televisiu CNN+ que dimarts dia 28 de desembre de l'any passat - això si que fou una mala i pèssima innocentada- ha tancat les seves emissions. Es veu que la unió de les grans cadenes televisives o els grups de controladors mediàtics (llegiu telecinco) han comprat la cadena Cuatro a Sogecabble (del Grup Prisa) qui ja va anunciar als seus treballadors que a partir de desembre, tots els treballadors de l'àrea d'informatius passarien a dependre de l'agència Atlas, propietat de telecinco. O sigui canviar les emissions d'una empresa privada amb periodistes del calat d'Iñaqui Gabilondo, per a passar a un "Gran Hermano" en emissió les 24 hores.

Aquest fet, m'ha dut a pensar que això forma part de l'oclocràcia, paraula, i terme que no fa gaire estona desconeixia i que arrel d'un "PowerPoint" que m'ha enviat una amiga meva catalana Maria Teresa Galan, a qui agraeix des d'aquestes planes, la informació que de tant en tant em va enviant i que em ve de meravelles per encetar alguns dels meus articles.

Per començar a parlar de la paraula en qüestió, hi posaré la definició que surt a wikipedia. La transcric i traduïda: "Oclocràcia o govern de la multitud (del grec ??????at?a, del llatí ochlocratia) segons la visió aristotèlica clàssica és una de les tres formes específiques de degeneració de les formes pures de govern, en concret de la politeia. De vegades el terme es confon amb tirania de la majoria ja que estan íntimament relacionats."

La democràcia és el govern del poble, que en la voluntat general legitima al poder estatal. A vegades no li queda més remei que aguantar a segons quins polítics ineptes i demagogs, amb interessos "oclocràtics" que han estat triat a les urnes. En canvi l'oclocràcia o sigui govern de la multitud, massa o gentada és "fabricat" pels interessos d'un poder o sigui un "agent de producció biopolítica" com estableix posteriorment a la definició, minvats de la capacitat d'autogovern que si té el poble.

He escrit que existeixen una gran part dels mitjans de comunicació, els quals més que informar-nos ens desenformen. Ens volen dòcils, submisos, acrítics i imbècils. Empri l'accepció mèdica, no d'insult del darrer qualificatiu.

El govern de la massa, potenciada per segons quins grups de poder, fan sorgir els dimonis interns de la mateixa i els sentiments més viscerals i més baixos dins l'escalafó humà: Racisme, intolerància, xenofòbia, i d'altres.

Aquesta massa és molt perillosa i manipulable i històricament - com aquesta massa no pensa, ni analitza- ha estat emprada pels interessos de les classes dominants, dirigint-la si és necessari cap a un "cap de turc", a qui se'l responsabilitza de totes les mancances i drames seus, i així els envien a "fer carn" per a què se'ls espassi les ganes de revolta.

Un exemple molt clar, del qual ha estat l'aniversari, fou l'assalt del Call de Ciutat de Mallorca, saquejat i una quantitat de xuetes assassinats, ja que l'autoritat a qui anaven a reclamar els pagesos, traginers, els convenceren que el responsable de tot el seu malestar econòmic eren els xuetes.

Una situació semblant i a mi m'esgarrifa, passà abans de la II Guerra Mundial, motiu que inicià els "pogroms" contra els jueus a Europa i va acabar amb la bestiesa de "la solució final" amb més de sis milions de ciutadans jueus assassinats pel maniacodepressiu d'en Hitler. Arrib a la conclusió que Hitler fou un oclocràtic. "Una mentida repetida mil vegades, es converteix en una veritat" això afirmà Joseph Goebbels, ministre de propaganda de Hitler.

Segons el llibre "El contracte social" de Rousseau, és defineix l'oclocràcia, com a la degeneració de la democràcia. L'origen d'aquesta degeneració és una desnaturalització de la voluntat general, que deixa de ser general tan bon punt comença a presentar vicis en si mateixa, encarnant els interessos d'alguns i no de la població en general, i pot tractar-se aquesta, en última instància, d'una "voluntat de tots" o "voluntat de la majoria", però no d'una voluntat general" . Estarem arribant a aquesta degeneració?

Què millor que el control dels màxims mitjans de comunicació per a crear aquest "govern oclocràtic" fent-los un rentat de cervell i convertir-los en massa manipulable a través d'una demagògia prou ben pensada i estudiada, per inventar-los una pseudo-realitat i moure'ls, segons convingui als seus interessos?

De totes maneres crec que aquesta situació és un gir de clau. Una pressió que la foscor manifesta, per entorpir uns canvis que s'estan començant a generar des del 2010 i que tindran la vigència plena el 2012, amb un canvi de consciència universal. Aquest canvi és imparable i està descrit des de les profecies Maia i moltes altres civilitzacions desaparegudes. També alguns científics del segle XX el pronosticaren: Dr. Rupert Sheldrake, entre d'altres, que planteja els camps mòrfics i la teoria holística: Que tot és un i tot està interconnectat, éssers humans inclosos. Ja he escrit fa estona respecte a la massa crítica que és la que possibilitarà aquest canvi d'elevació de consciència i està més a prop dels que ens pensem. Amb el sistema actual no tenim sortida.

No m'invent res. Així i tot tal volta haurem de tocar els fons del pou per a ressorgir.

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.