Per a la jornada gastronòmica d’avui, tenc el plaer de contar amb Tomeu Caldentey, un bon amic.
Cuiner i propietari del Restaurant es Molí Den Bou ( San Llorenç) , la cuina de Tomeu Caldentey és un referent a tot el territori Nacional, prova d’això es que a l’any 2004 va aconseguir una estrella Michelin, un reconeixement que pocs restaurants de Mallorca poden gaudir de tenir.
Es Molí den Bou va obrir al públic l’any 2000, amb la filosofia d’una cuina creativa i senzilla, basada amb la cuina Mallorquina però des d’un angle de visió molt personal. El local es troba situat en un antic Molí, que fa si mes no , que augmentar el plaer gastronòmic de la visita a can Tomeu. Precisament fa unes setmanes vaig poder gaudir d’un meravellós sopar al Molí d’en Bou, i és precisament es dels plats que vaig tenir el plaer de degustar, el que en Tomeu ens ofereix avui.
Espero que us agradi, i d’avançat vull donar les gràcies a n’en Tomeu per la seva col·laboració.
ARRÒS VENERE AMB BOLETS I FORMATGE MAONÈS – ES MOLÍ DEN BOU
INGREDIENTS:
200 grams d’arròs venere cuit (temps de cocció 45 minuts)
5 cullerades d’aigua de la cocció de l’arròs
200 grams de bolets variats
2 cullerades de formatge maonès rallat
1 culleradeta de matega
Sal, oli d’oliva
1 culleradeta de “ciboulette” picat
ELABORACIÓ:
Netejau i tallau els bolets en trossos grossos.
Saltejau els bolets dins una olleta amb un poc d’oli d’oliva.
Incorporau l’arròs venere cuit dins l’olleta i sofregiu uns minuts amb els bolets.
Afegiu l’aigua de l’arròs dins el sofregit anterior.
Coure uns minuts damunt un foc suau sense aturar de remenar.
Treure del foc i afegir la mantega i el formatge maonès.
Remenar l’arròs fins que agafi una textura melosa.
Deixau reposar l’arròs uns minuts tapat amb un plàstic film.
Serviu l’arròs calent amb un poc de ciboullete picat.
Restaurant Es Molí den Bou |
C/ Sol 13, 07530 Sant Llorenç des Cardassar, Telèfon: 971 569 663/971 569 467 |
Nota: Podeu complementar aquest arròs servint-lo amb unes coes de gambes saltejades, unes vieires torrades o bé una escalopa de foie d’ànec a la paella. Igualment aquest arròs podria ser la guarnició d’algun tipus de carn feta a la brasa.
L’apunt: L’arròs venere es un arròs negre ( integral) molt aromàtic i amb una textura fina i cruixent. Amb una elevada quantitat de minerals i proteïnes és molt adequat per a nin petits i persones majors.
Bona setmana i fins d’aquí a 7 dies. Podeu enviar les vostres propostes gastronòmiques a parlemdecuina@hotmail.com