Setmanari d'informació local - 139 anys

Parlem de cuina i cinema

Tots els qui seguiu aquesta secció ben segur que ja sabeu que una de les meves debilitats és el cinema, i si es gastronòmic encara més; doncs avui la secció setmanal de cuina la dedicarem al setè art.

La recepta en qüestió d’avui està extreta o basada en un dels plats que es veuen a la pel·lícula Big Night ( La gran nit) 1996, dirigida i protagonitzada per l’actor Stanley Tucci, que podem veure a altres films com: “La Terminal” o “Camino a la Perdición” ( ambdues junt a Tom Hanks) o Mallorca’s Song , on interpreta el paper d’un pianista afincat a Deià.

De la pel·lícula ja he parlat en altres ocasions, però en faré un petit resum per entrar en matèria.

El film narra les aventures de dos germans italians, propietaris d’un restaurant a Nova Jersey que no te massa èxit i estan plens de deutes. Per sortir-ne decideixen organitzar un vetllada amb un important músic de jazz. La nit del concert sembla tot a punt , però el músic no es presenta.

La totalitat pel·lícula és molt divertida, però si he de destacar algun bocí d’ella, sens dubte hem decanto pels darrers 5 minuts, amb un pla seqüència amb càmara fixe sense quasi cap moviment.

Gràcies a la col·laboració de Silvia Sacasas avui podem degustar un dels plats que apareixen en aquesta pel·lícula, espero que us agradi.

Mongetes, peres i porc ( llom i panxeta)

Ingredients per a 4 persones:

- 8 tallades de llom.

- 300 grams de panxeta

- 300 grams de mongetes

- 4 peres

- 4 patates

- 1 Cogombre

- Sal, oli, pebre bo negre.

- Farina.

- Aigua o brou.

Elaboració:

- Tallau les mongetes d’una llargària aproximada d’un dit. Tallau la panxeta d’igual mesura que les mongetes. Tallau la carn a rodanxes i salpebrau-la be.

- Dins una cassola sofregiu la panxeta amb un poc d’oli i tot seguit afegiu-li les mongetes. Sofregiu uns minuts i llavors abocau aigua o brou fins a tapar tots els ingredients.

- Després que la panxeta estigui tendre afegiu al cuinat les tallades de llom enfarinades i fregides i les peres tallades en dues meitats. També heu d’afegir-hi unes llesques de cogombre.

- Feis coure tot el cuinat uns 15 minuts més i rectificau de sal o líquid si fos el cas.

- Les patates les heu de coure per separat i afegir-les al final del cuinat.

- Opcionalment podeu afegir al cuinat pastanaga, fines herbes o vi negre, per exemple.

Amb una bona pel·lícula i un poc d’imaginació segur que podem recrear les situacions i menús d’aquells que passegen per la pantalla. Bona setmana i ens trobam aquí mateix dintre de 7 dies. Podeu enviar les vostres col·laboracions a parlemdecuina@cuinant.cat o parlemdecuina@hotmail.com

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.