De tant en tant el món del cel·luloide ens sorprèn amb una pel·lícula sobre el món de la cuina i aquesta vegada la recomanació que us faig es cap al film “Estòmago”, estrenada les darreres setmanes del 2008.
Guanyadora en el certamen de cinema de Valladolid, es tracta d’una mescla de cuina, erotisme, humor negre, drama i de com el poder és una arma molt forta.
La pel·lícula, Brasilera, està inspirada en un relat breu i conta l’historia d’un al·lot, poca cosa en principi, que arriba a la ciutat en recerca de feina. Aconsegueix una plaça com a cuiner en un bar , i descobreix amb la cuina una forma d’aconseguir poder social. Coneix una prostituta , de la que s’enamora, i a partir d’aquí, i amb aquests ingredients, es va narrant l’historia que aboca al protagonista , a descobrir que quant treballa amb aliments és l’únic moment que es sent lliure.
Un tret característic d’aquesta pel·lícula , es que s’allunya dels típics film gastronòmics on tot es dolç i agradable, i s’atraca més a films com a “La gran comilona” amb una ambientació més “densa” . Podríem dir que es una obra visceral i que s’enfondeix dins la gastronomia de diferents cultures.
Segur que no us deixa indiferents.
Fitxa tècnica:
Gènere: Drama
Títol original: Estómago
Director: Marcos Jorge
Actors: Babu Santana, Paulo Miklos
Estrena: 19/12/2008
País: Brasil
Alguns dels plats que apareixen a la pel·lícula es el carpaccio de vedella o els Macarrons a la Putanesca que aquí us present:
Macarrons a la Putanesca
Ingredients per a 4/5 persones:
500 grams de macarrons
400 grams de tomàtiga natural triturada
100 grams de panxeta tallada a tires fines
4 anxoves
2 dents d’all picades
1 ceba picada
2 dents d’all
Alguns pebres coent
Formatge parmesà rallat
1 cullerada de tàperes
Oli i sal.
Elaboració:
Posau a bullir la pasta dins abundant aigua amb sal i un ratxet d’oli, deixant-la al dente. Apart dins una pella heu de sofregir la panxeta, la ceba i els alls. Un cop que la ceba estigui daurada afegirem la tomàtiga i els pebres coents. Rectificarem de sal.
Baixau el foc i deixau coure la salsa uns deu minuts. Aquí afegirem les anxoves i les tàperes lleugerament picades.
La pasta, un cop cuita, s’ha de refredar amb aigua freda i a l’hora de servir-la l’hem de mesclar amb la salsa (coent) ben calenta i el formatge Itàlia per sobre.
Podeu veure el tràiler de la pel·lícula d’avui a www.cuinant.com.
Bona setmana i ens trobam d’aquí a 7 dies. Podeu enviar els vostres comentaris a parlemdecuina@cuinant.cat o parlemdecuina@hotmail.com