Setmanari d'informació local - 139 anys

Sis anys al Setmanari Sóller

Crec que per a l’article d’ aquesta setmana sobren les presentacions (...)

Ara que la secció Parlem de Cuina del Setmanari de Sóller compleix sis anys de columnes gastronòmiques, em plau recordar que fa uns anys ja vam col·laborar amb aquesta publicació, exigent i dinàmica, de manera molt satisfactòria.

Justament el temps que ha passat des que van començar aquestes notes dedicades a la cuina ha coincidit amb l’impuls tan i tan important que la cuina de casa nostra ha experimentat en els darrers anys. I en aquest impuls, en aquest auge reconegut a tot el món, la premsa hi ha col·laborat de manera molt destacada. En efecte, els anys que van des del 2003 fins avui han estat els de la consolidació de la cuina d’avantguarda a Espanya, un moviment que ha provocat que per primera vegada en la història de la cuina dels darrers segles, l’eix es mogués des de França, on es radicava fins fa més o menys una dècada, fins al nostre país.

Aquesta cuina d’avantguarda ha agitat tot el món de la gastronomia. En efecte, és molt interessant comprovar que l’evolució de la nostra cuina no només ha propiciat l’aparició de xefs que segueixen aquest mateix corrent, sinó que és tota la cuina la que se n’ha vist beneficiada: òbviament la més contemporània, però també la tradicional, i així mateix, cosa molt interessant, el nivell de coneixements i d’exigència dels comensals, a qui al cap i a la fi hem d’acontentar cada dia en els nostres restaurants.

Com ja he dit, la premsa, que per la seva banda cada cop és, també, més exigent, ha exercit un paper importantíssim en aquest paper preponderant de la nostra cuina. Per aquesta raó, no em queda més que felicitar-vos per aquest aniversari, i esperar que la columna del Setmanari de Sóller continuï durant molts anys informant i entretenint els amants de la gastronomia.

Ferran Adrià

Gener 2009.

(...) Tot el que jo pugui dir després parlar de Ferran Adrià... sols puc agrair, un cop més, les paraules de Ferran Adrià i donar-li les gràcies per a dedicar un poc del seu valuós temps a n’aquesta secció. (...)

Podeu enviar les vostres suggerències o propostes a parlemdecuina@hotmail.com o bé visitar www.cuinant.com per a veure els antics articles gastronòmics publicats en aquestes pàgines d’ençà del gener de 2003.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.