Setmanari d'informació local - 138 anys

Els jardins de Can Prunera obrin les portes al públic per la Fira

El casal, actualment en reforma, haurà d'esperar fins Sant Bartomeu

 El president del ferrocarril de Sóller, Óscar Mayol, va informar dilluns que els jardins modernistes de Can Prunera s’obriran al públic el pròxim mes de maig, en el marc de les Fires i Festes mentre que el casal modernista haurà d’esperar al mes d’agost per poder obrir les portes al públic, coincidint amb les festes patronals de Sant Bartomeu.

La junta directiva de la fundació Tren de l’Art quasi completa, Óscar Mayol, Vicenç Sastre, Antoni Pons, Aina Rullan, Joan Punyet i Emilio Miró, al costat del seu president, Pere A. Serra, així com el batle de Sóller, Guillem Bernat, varen visitar les obres de Can Prunera per coneixer-ne l’evolució. La casa, de principis del segle XX, va ser adquirida per la fundació Tren de l’Art per desembre de l’any 2006, després de ser catalogada com a Bé d’Interès Cultural, cosa que va possibilitar que la Fundació rebés una subvenció europea, que amb l’aportació del Govern balear i els fons de la Fundació varen arribar a les xifres del pressupost, que preveia un cost de reforma, rehabilitació i adaptació de 750.000 euros.

Recuperació

Les obres, que varen començar per maig de 2007, han intentat que l’emblemàtic edifici recuperàs el seu passat esplendor amb la restauració de la decoració modernista i conservant tant el mobiliari original com les vidrieres, així com també eliminant les reformes posteriors a la seva construcció. Tot i això, s’han endarrerit per culpa de la termita que es van trobar als llenyams de la casa.

L’edifici es destinarà a una exposició permanent situada a a la planta superior, on es podrà contemplar la mostra del Modernisme al Segle XXI. Seran 101 obres dels grans mestres contemporanis, i una altra exposició temporal, mentre que les estances que donen al carrer quedaran com a casa museu, decorades amb mobles i elements decoratius propis d’aquest estil, recreant una casa, a la vegada mallorquina i modernista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.