Setmanari d'informació local - 138 anys

«La intenció és que no es tornin a aturar»

José Jorquera Rojo forma part de la comissió organitzadora de les festes de l’Horta. | Aina Borràs

José Antonio Jorquera Rojo (Sóller, 1994) és operari a l’empresa Aqualia i li agrada molt fer esport com pàdel, futbet i anar a córrer. Fa uns anys que s’ha involucrat en l’organització de les festes de l’Horta.

-Com i perquè vàreu decidir tornar a organitzar les festes de l’horta?
-Vàrem decidir el 2019 tornar a fer les festes de l’Horta. Va ser un poc dit i fet i foren unes festes molt ràpides. Enguany les hem fetes completes com es feien en un temps. Volem anar afegint més coses per l’any que ve, estam oberts a suggerències,

-És o heu estat resident allà?
-Tota la meva vida he viscut a l’Horta. Mon pare duu el bar de Ca’n Massia i ma mare és de Ca’n Rojo així que sempre he estat pel barri.

-Quants sou que formau part de l’equip organitzador?
-Som un grup de 36 joves d’entre 24 i 30 anys. Tots som del barri de l’Horta i som amics. Pensarem que era important agafar les rendes ja que la gent més major ja no s’involucra tant i ara era el nostre moment d’implicar-nos.

-Què diríeu que és el que la gent espera més d’aquestes festes?
-El concurs de menjar síndria és l’estrella de les festes. Tant petits com grans gaudeixen de la competició i l’horta és l’únic indret de Sóller on es realitza aquesta prova. Això i el sopar a la fresca són els dos esdeveniments més remarcables.

-A través de les xarxes quin missatge heu intentat transmetre?
-Ens hem intentat apropar a la gent jove, volem que el jovent participi amb el tema de concursos com el de futbet, escacs, i truc i no només amb les festes del vespre. Hem intentat seguir una gamma de colors atractiva que cridi l’atenció. També hem intentat que sigui fàcil d’entendre per a la gent i no massa embafador.

-Creus que és important que no s’aturin un altre cop aquestes festes?
-Sí clar, la intenció és que no es tornin a aturar. Intentam sobretot escoltar el que ens diuen. Per exemple ara fa dies que ens diuen de fer un torneig de petanca i ho podem contemplar per l’any que ve.

-Quants d’anys fa que no es feien les festes de l’horta?
-Les darreres festes que es varen celebrar varen ser les 2019. Després va venir la pandèmia i no vàrem poder realitzar-les.

-Heu tengut una bona acollida?
-De moment pareix que la gent està animada amb aquestes festes. Hem tengut molt bona resposta sobretot per part dels joves. Hem tengut molts de patrocinadors i les camisetes s’estan venent molt bé.

-Creu que arribarà a venir molta gent?
-Esper que sí. Confii que vendrà molta gent sobretot el dissabte amb els jocs infantils vendran tant pares com nins. També no hem d’oblidar la missa, no es farien les festes de l’Horta si no fossin per la patrona.

-Vos ha costat molt organitzar-les? Heu tengut problemes?
-No gaire, és vera que hi ha molta feina darrere de l’organització de les festes, però el que duu més feina és el tema de permisos. L’Ajuntament no ens ha posat traves, al contrari ens ha ajudat moltíssim. Hem tengut més problemes amb els temes legals. El Govern demana moltes coses, no ens posen facilitats ens ha posat vàries barreres en qüestió de permisos.

-Què diria que és el més important per a tu relacionat amb les festes?
-El sentiment és el més important. Els darrers anys va ser una pena veure que no es podien fer les festes. Sempre hi havia unes festes on la gent participava i tenien èxit i va ser dur veure que no es feien.

-Quin és el motiu del vostre lema?
-«Hem tornat a tornar» Com ja he dit fa des de 2019 que no es fan les festes de l’Horta però abans d’això varen estar devers 8 anys sense fer-se. Quan vàrem arrancar el 2019 després la pandèmia ens va frenar. Per això vàrem escollir aquest eslògan. El dibuix de les camisetes l’hem escollit perquè l’associació és l’associació de veïns dels tarongers de l’Horta.

-La gent vos ha ajudat?
-Sí, sobretot estam molt agraïts amb els patrocinadors. Per sort hem tengut bastants de patrocinadors, en tenim devers 55 i ens han ajudat moltíssim. Hem intentat mostrar el nostre agraïment fent una pancarta amb els noms dels patrocinadors. Esperam que l’any que ve s’animin més. Com més doblers tenguem millor seran les festes i millor ho passarem.

-Veu un futur a l’associació organitzadora?
-Sí, de fet d’aquí res si tot va bé legalment seré el president. També volem tenir molts de socis que ens ajudin a organitzar aquestes festes. Tenim pensat fer una torrada per Sant Antoni amb tots els socis per començar a parlar de les festes de l’any que ve. Volem animar que tot el que vulgui es faci soci. Pagar 10 euros i que entri una torrada i un descompte en les camisetes no suposa un esforç tan gros. Volem formar un grup consolidat, fer una bona pinya i escoltar a tothom.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.