Setmanari d'informació local - 138 anys
Sóller » Local Sóller

Sóller, el municipi que més habitants va perdre l'any 2018

Sóller és el municipi mallorquí que més població va perdre durant l’any 2018 en registrar una baixada de 336 persones passant a tenir sols 13.705 habitants l’any 2018. Aquestes dates es corresponen a dia 1 de gener de 2019. Ara falta comptabilitzar les xifres de l’any passat. En el cas de Sóller, el sostre poblacional es va assolir l’any 2013, quan el nombre de residents a la Vall va arribar als 14.229 individus, segons dades publicades al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) que declara les estadístiques com a oficials.

Aquest descens en el padró municipal al llarg de l’any 2018 s’explica en bona mesura en la implantació de la gratuïtat del túnel. Així, moltes persones que estaven empadronades al municipi i que en realitat no hi residien però volien accedir a Sóller abonant les tarifes de residents varen deixar de tenir aquesta necessitat i es varen tornar a empadronar als seus respectius municipis. És el cas, principalment, de persones que treballaven a Sóller però no hi vivien i es veien obligades a desplaçar-se cada dia.

Fornalutx també està entre els municipis que varen perdre població el 2018 en baixar el seu padró en 18 persones.
En còmputs totals de l’illa, la població va créixer en un 1,8 per cent fins a tenir 1.149.460 habitants.

Sóller » Local Sóller

El 2019 va ser pluviomètricament normal a la Vall de Sóller

L’any 2019 van ploure a la vall de Sóller (estació pluviomètrica de Sa Vinyassa, 779,6 litres per metre quadrat, una xifra que situa la pluviometria d’aquest any dins la més absolta normalitat. Això no obstant aquest any passarà també als registres meteorològics de la Vall per ser un dels que han tengut un règim de pluges més irregular ja que la Vall es va veure afectat per una llarga sequera, amb un hivern i una primavera molt secs.

Balears » Balears #Sóller

Simarro demana disculpes

El portaveu del PP a Sóller, Carlos Simarro, es va veure obligat a demanar disculpes per la seva proposta de celebrar el «dia del machote» i el dia de la «señorita de toda la vida».