Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys
Balears » Balears #TEISon Serveraeducaciótutories entre iguals

L'IES de Son Servera, el primer de les Balears a implantar les 'tutories entre iguals' per evitar l'assetjament escolar

|

L'Institut d'Educació Secudària Puig de sa Font, de Son Servera, va posar en marxa el 25 de maig la formació per al projecte 'Tutoria entre iguals' (TEI), un projecte de convivència per a la prevenció de la violència escolar que ja s'aplica amb èxit a 316 centres de l'Estat espanyol.

L'STEI es planteja desconvocar la vaga indefinida

|

El sindicat majoritari de l'ensenyament, l'STEI, ja fa feina en la línia de la desconvocatòria de la vaga indefinida. Així ho ha assegurat aquest dilluns en un comunicat, en el qual explica que aquest dies estan coneixent i valorant «molt positivament» les línies de treball i les propostes  que els possibles responsables del nou Govern duran a terme.

Vuit de cada deu famílies trien el català com a primera llengua a l'escola

|

La Conselleria d'Educació ha donat a conèixer les dades referents al nombre de famílies que han escollit el català com a primera llengua d'aprenentatge per als seus fills. En total, un 78,7 per cent dels pares i mares s'estima més que la llengua pròpia de les Balears sigui la primera amb la qual aprenen de llegir i escriure els infants.

Balears » Balears #educacióeducació

L’Ajuntament de Palma posa en marxa el nou pla de manteniment de les escoles públiques

La regidora d’Educació i Esports, Susanna Moll, i el regidor d’Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, han presentat el nou contracte de manteniment dels centres escolars «que permetrà garantir una millor conservació de les escoles». El nou contracte també preveu la creació d’una nova figura, la de l’auxiliar tècnic de manteniment, amb la qual comptaran tots els centres.

Balears » Balears #Jazz#educacióConservatorieducaciójazz

La Conselleria d’Educació i Universitat oferirà de forma provisional els estudis de jazz i música moderna el curs 2015/2016

La Conselleria d’Educació i Universitat ha comunicat tant a l’equip directiu en funcions del Conservatori  com als alumnes matriculats als estudis de Jazz i Música Moderna que, de manera provisional, podran cursar aquests estudis com a itinerari curricular dins l’especialitat d’interpretació.  

Balears » Balears #educacióSTEIeducació

L'STEI denuncia l'incompliment del compromís del conseller Martí March

L’STEI valora de manera «molt positiva» la signatura del Pacte del professorat interí signat l’any passat, ja que dóna estabilitat tant pel que fa al manteniment dels llocs de feina com també al professorat que en forma part. D’un total de 1.319 interins de pacte, 1.121 podran seguir ocupant el curs 2015-2016 la plaça que tengueren el curs passat (un percentatge del 85%). Tot això, a més, en un context d’aplicació de la LOMQE que, en aquests moments, «genera una gran inestabilitat».  

Balears » Balears #LOMQE#educacióLOMQEeducació

La Conselleria rectifica i afegeix 36 noves places per a «minimitzar» els efectes de la LOMQE

Després de les converses mantingudes a la darrera reunió amb els comitès de vaga i també en mesa sectroail, i «després de fer el corresponent anàlisi de la situació», la Conselleria d'Educació ha decidit incorporar 36 noves vacants a mitja jornada de les especialitats de professorat de secundària de música (26) i de dibuix (10), amb l'objectiu de «minimitzar els efectes de la LOMQE» sobre les matèries artístiques i afavorir que es puguin fer desdoblaments en aquells casos en que les ràtios d'alumnat siguin més elevades, per tal de millorar la qualitat de l'ensenyament pel que fa a les matèries en qüestió.

Balears » Balears #educació#vagadocentsMartí Marcheducació

March apunta a un «principi d'acord» amb els comitès de la vaga educativa però aquests la mantenen

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha manifestat que durant la reunió mantinguda aquest dilluns amb els comitès de la vaga educativa s'ha arribat a un «principi d'acord» que, al seu parer, reflecteix «la lletra i l'esperit de les reivindicacions realitzades durant la passada legislatura», si bé els sindicats i l'Assemblea de Docents mantenen de moment l'atur a l'espera de consultar-ho amb els mateixos docents.

'Illes per un Pacte' reclama al Govern una comissió de seguiment del pacte per l'educació

'Illes per 1 Pacte' ha celebrat aquest cap de setmana a Menorca les Jornades de Tardor, que han congregat a l'illa 26 persones voluntàries de Mallorca i Eivissa. Una de les principals conclusions ha estat en forma de demanda al Govern perquè es creï una comissió de seguiment entre aquest col·lectiu multidisciplinari i la Conselleria d'Educació «per a un pacte efectiu sobre educació».

L’STEI defensa l’estabilitat dels funcionaris interins i dels llocs de treball

L’STEI ha defensat aquest dissabte l’estabilitat dels funcionaris interins i dels llocs de treball a Educació. A la Mesa Sectorial d’aquesta setmana, s’han aprovat les bases generals del procediment de selecció de personal funcionari interí pels propers cursos 2016-2017 i 2017-2018, tal com reclamava el sindicat.

Rècord de projectes presentats al programa Erasmus+Joventut

El programa Erasmus + Joventut és cada cop més conegut a les Illes Balears i així ho demostren les dades de participació de la darrera convocatòria: un total de 15 projectes presentats per entitats i institucions de la Comunitat Autònoma que implicaran, d’aprovar-se finalment, un finançament de 278.373 € a càrrec de fons comunitaris.

Balears » Balears TauladeDiàlegeducació

Educació crea la Taula de Diàleg Permanent amb els Directors dels Centres Educatius de Balears

|

La Conselleria d'Educació i Universitat ha considerat necessària, una vegada recuperada la composició inicial del Consell Escolar i engegada la Taula de Diàleg Permanent amb Pares i Mares de l'Alumnat de Balears, la creació de la Taula de Diàleg Permanent amb els Directors dels Centres Educatius de les Illes Balears.