Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Pere Serra Actualitat_down

Sóller » Reportatges

Un viatge al passat de la mà de l’Arxiu del So

|

«Qui no coneix la seva història està codemnat a repetirla», és una sentència del filòsof espanyol Jorge Ruiz de Santayana que es troba a l’entrada del bloc 4 del camp d’extermini nazi més conegut, el de Auschwitz. La frase ha superat generacions i s’ha instal·lat a l’imaginari col·lectiu com una màxima que sintetiza la importància d’apropar-se als temps pretèrits; a les vivències, persones i valors que el conformen per aprendre i defugir d’una ignorància que creà monstres com el de la Segona Guerra Mundial.

Més de setanta anys d’arqueologia al Puig d’en Canals
Sóller » Reportatges

Més de setanta anys d’arqueologia al Puig d’en Canals

|

Són pocs els sollerics que coneixen o han visitat el major jaciment arqueòlogic de la Vall, situat al Puig d’en Canals. Amb 3.000 anys d’antiguitat, aquest entorn privilegiat des d’on es pot contemplar amb vista panoràmica gran part de Sóller, acull des del 2018 un projecte educatiu on estudiants dels centres Sagrats Cors i CEIP Es Puig han descobert el jaciment.

Sóller » Reportatges

Divisió d’opinions dels pagesos per la IGP de les taronges

|

Tot i que la taronja és la icona més representativa de Sóller i un innegable atractiu turístic cap als milers de visitants que recorren el poble cada any, és palpable la deriva decadent que sofreixen una part important dels horts d’aquest cítrics, molts abandonats, ja sigui per falta de continuïtat generacional, per la competència descarnada d’aquestes fruites produïdes a qualsevol lloc del món o per altres motius.

Sóller » Reportatges

Satisfacció per l’increment de freqüències d’autobús

|

En uns temps grisos de pandèmies, crisis econòmiques i guerres internacionals que omplen el gruix de les notícies i reportatges dels grans mitjans, avui contam una bona noticia que millora la qualitat de vida de la gent que té alguna relació amb Sóller. Parlam de l’increment de freqüències de la Línia 204 dels autobusos del TIB que connecta l’Estació Intermodal de Palma amb el Port de Sóller passant per Son Sardina, Palmanyola, Bunyola i el centre de Sóller.

Sóller » Reportatges

«Si et compromets, has d’arribar a la fi»

|

Després de més de 50 anys de vida laboral, l’empresari i col·laborador de la secció d’Esports d’aquest setmanari, Antoni Oliver, es jubila i deixa el futur de Sa Matalasseria en mans del seu fill Lluís. Persona coneguda i activa al poble, no deixarà de col·laborar amb aquest rotatiu «sempre que pugui»