Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Setmanari Soller Actualitat_down

Sóller » Local

Un pediatre interí ha sol·licitat cobrir la plaça de Sóller

|

La Gerència d'Atenció Primària ha confirmat que un pediatre interí ha sol·licitat cobrir la plaça que quedarà vacant a partir del gener. D'aquesta manera, tal com avançà la setmana passada la Conselleria de Salut, el servei que ofereix l'atenció a gairebé dos mil infants de la Vall quedaria cobert, en el moment que l'actual professional faci efectiva la seva jubilació. D'aquesta manera, el servei de pediatria per als infants de Sóller, Fornalutx, Deià i el Port no es veuria afectat per la vacant que deixarà l'actual professional que ocupa la plaça.

Cal recordar que l'Ajuntament de Sóller entregà una carta a la Conselleria de Salut davant la incertesa i la preocupació que li traslladaren les famílies en saber que la plaça de pediatria podria quedar sense cobrir.

Salut diu que cobrirà la plaça de pediatria però no especifica la data
Sóller » Local

Salut diu que cobrirà la plaça de pediatria però no especifica la data

|

La Conselleria de Sanitat ha notificat que la plaça de pediatria del centre de Salut Serra Nord es cobrirà amb un nou especialista, malgrat que no n'especifica la data. La professional que ocupa actualment el càrrec es jubila al mes de gener, així en fer-se efectiva la baixa de la pediatra "es cobrirà la vacant amb un altre professional", confirmen. D'aquesta manera quedaria resolta l'atenció primària per a infants entre 0 i 14 per als nuclis de Sóller, Deià, Fornalutx i el Port i es continuaria amb la prestació del Programa de Salut infanto adolescent que abraça el 14% de la població.Davant la incertesa que generà a les famílies de la Vall aquesta situació, l'Ajuntament envià una carta al Govern sol·licitant que la plaça s'ocupi "al més aviat possible", explicava la regidora de Salut, Catalina Pomar la setmana passada. Alhora demanava saber-ne la "data d'incorporació del nou pediatre" per tal que els infants no es quedassin sense el servei "i evitar que desplaçaments a les famílies", digué Pomar.

El solleric, Jaume Colom serà el nou president de l'Autoritat Portuària de les Illes Balears
Sóller » Local

El solleric, Jaume Colom serà el nou president de l'Autoritat Portuària de les Illes Balears

|

El solleric, Jaume Colom ha estat anomenat avui nou president de l'Autoritat Portuària de les Illes Balears, en substitució de Francesc Antic, qui renuncià al càrrec fa unes setmanes. Des de 2019 Colom ocupava el càrrec de secretari General de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, qui ha estat substituït per Rubén Castro. El nomenament del nou president s'ha donat a conèixer al Consell de Govern celebrat avui i a continuació es comunicarà al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i a Ports de l'Estat i es publicarà al Butlletí Oficial de l'Estat.L'Autoritat Portuària de les Illes Balears s'encarrega de gestionar els ports de Palma, Eivissa, Maó, Alcúdia i la Savina i coordinar l'eficiència del sistema portuari.

Sóller » Local

Cauen els primers flocs de neu al Puig Major

|

Avui matí s'ha produït la primera nevada al cim del Puig Major. Amb l'arribada de les primeres pluges de tardor, el cim ha aparegut amb els primers flocs de neu que han emblanquinat una mica el puig més alt de Mallorca.

La temperatura ara mateix a la muntanya és d'1 grau centígrad, mentre que durant la nit ha baixat fins els 0.3 graus fet que, juntament amb les precipitacions constants de la matinada, ha generat la nevada d'avui.

Sóller » Local

S'inicien les obres per reconstruir el IV Misteri de Lluc

|

La Fundació Santuari de Lluc serà l'encarregada d'iniciar les obres de reconstrucció del IV Misteri. El monument va tombar fa un any a causa de les fortes pluges ocasionades durant tot el mes de novembre, les quals provocaren que el IV Misteri s'esfondràs completament. Després d'una visita dels tècnics i d'informar a l'Ajuntament d'Escorca i el Consell, aviat es començaran les obres que permetran recuperar el monument de Lluc.

Les obres estaran coordinades per l'arquitecte solleric Joan Soler; la restauradora Catalina Mas; i l'aparellador, Samuel Pérez. Els tècnics confien que l'accés al Pujol dels Misteris sigui accessible a principis de 2023.

Aquesta construcció ja es trobava en perill d'esfondrament a causa d'una mala fonamentació des del mateix moment de la seva construcció, que s'havia agreujat amb el pas dels anys.

Sóller » Local

L'Ajuntament instal·la els llums de Nadal

|

Sóller es prepara per a les festes de Nadal. Avui els operaris de la brigada han començat a instal·lar la il·luminació que decorarà els principals carrers i places de Sóller i el Port. Ara per ara s'instal·la la decoració d'altres anys, mentre que més endavant es col·locarà l'arbre de Nadal a la plaça Constitució. Després de la il·luminació, els operaris passaran a penjar la decoració nadalenca feta pels negocis.