Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Setmanari Soller Actualitat_down

Sóller » Local

Sóller assoleix els 41 graus

|

Tal com indicaven les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), fa unes hores que Sóller ha superat els 40 graus fins arribar als 41°C. Així ho ha enregistrat l'estació meteorològica de Sa Vinyassa avui migdia en el moment en què s'ha enfilat el termòmetre.

L'AEMET ha previst que aquestes elevades temperatures davallin a partir de principis de la setmana que ve, quan s'espera un canvi de temps.

Sóller » Local

Nou vessament de fecals a la platja

|

L'Ajuntament de Sóller denunciarà davant el Seprona un nou vessament de fecals al Port. Avui matí, la platja del Mònaco ha aparegut amb una nova fuita d'aigües brutes per la qual cosa la brigada ha procedit a precintar l'accés a aquesta zona de la platja a l'espera que es ressolgui el problema.

Aquest estiu és la segona vegada que a l'entrada de la platja situada davant sa Torre es tanca per un abocament. Per això, el regidor de Turisme, Sebastià Aguiló ha informat que ho denunciarà al Seprona alhora que exigeix a ABAQUA "que resolgui al més aviat possible aquesta problemàtica que tenim en aquest punt del Port".

Sóller » Local

Sóller registra el segon juliol més calorós des de 2015

|

Segons les dades recollides per l'Observatori de Sa Vinyassa, aquest mes de juliol ha estat el segon més calorós des de 2015. Des que l'any 1985 es començassin a enregistrar les temperatures a aquest indret de Sóller, el termòmetre ha registrat una temperatura mitjana de 27,6 graus centígrads el 2022, una xifra només superada pels 27,9 graus de l'any 2015.

Sóller » Local

Troben a Sóller una petita vespa d’interès sanitari

|

El Bolletí de la Societat d’Història Naturals de Balears acaba de publicar una nova troballa faunística relacionada amb Sóller. Es tracta en aquest cas de la localització d’una petita vespa sense ales que és paràsita dels corcs de la fusta i que, per tant, fa els seus nius a dins habitatges o construccions que tenen llenyams o mobles atacats per escarabats xilòfags (corc).

Sóller » Local

El PP de Fornalutx denuncia retallades al servei mèdic del poble

|

El partit popular de Fornalutx ha denunciat la manca de serveis mèdics que pateix el poble. En una roda de premsa celebrada avui matí, el president del PP de Mallorca acompanyat de la portaveu de la formació a Fornalutx, Catalina Morell, han titllat "d'inadmissible la situació sanitària en atenció primària del poble i, per extensió, de Mallorca".

El metge de capçalera "només es desplaça tres hores per setmana al poble i l'infermer un, mentre que l'atenció abans de la pandèmia era de cinc dies", ha explicat Morell. Per la seva banda, Galmés, ha criticat “els retalls en matèria de salut que duu a terme el Govern
de Francina Armengol” i ha qualificat “d’alarmant” el cas del centre de salut de
Fornalutx on el metge és compartit amb Sóller i el Port.

Sóller » Local Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil investiga un jove que anava a 205 quilòmetres per hora amb la seva moto

|

La Guàrdia Civil investiga un jove motorista que anava a 205 per hora per la carretera de Sóller. El jove de 25 anys hauria comès presumptament una infracció contra la seguretat viària per circular a una velocitat el doble del permès en aquesta via.

Els fets van ocórrer diumenge passat quan, en un control de velocitat, els agents detectaren que una moto circulava a una velocitat molt superior als 90 quilòmetres per hora. El mateix vehicle es va interceptar amb excés de velocitat al cap d'una hora, a la carretera Ma-10, per un radar que es trobava prop del mirador de ses Barques. El motorista fou aturat per la Guàrdia Civil, qui procedí amb la denúncia.