Setmanari d'informació local - 138 anys

Setmanari Soller

Sóller » Local

La reforma a Desviament arrancarà a finals de 2025

Setmanari Soller

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha presentat avui al matí el projecte de reforma de l’anomenada carretera Desviament, que enllaça Sóller amb el Port i passa al costat del nucli urbà. Es tracta d’un projecte d’uns cinc milions d’euros i que suposarà una millora important de la mobilitat del municipi de Sóller, un dels més afectats per la saturació de trànsit de Mallorca.

Sóller » Local

El PP és el partit més votat a Sóller amb 1.284 paperetes

Setmanari Soller

El PP torna a guanyar les eleccions europees a Sóller. Amb un 34,13% dels vots es converteix en el partit més votat a Sóller amb 1.284 paperetes. En segon lloc, i molt a prop dels populars ha quedat el PSOE que ha obtingut 1.162 vots, és a dir 30,89%. La tercera força més votada ha estat ARA MÉS-ARARepúbliques que ha aconseguit a 319 vots, seguit de VOX amb 314.

La participació en les eleccions europees cau a Sóller fins al 30,12%
Sóller » Local

La participació en les eleccions europees cau a Sóller fins al 30,12%

Setmanari Soller

La participació en les eleccions europees cau en picat també a Sóller. Tal com ha passat a la resta de l'Estat, la participació local ha estat del 30,12% a les 18 hores, mentre que fa cinc anys, el 2019 se situà en un 47,47%, la qual cosa significa una diferència de 17,35 punts.Pel que fa als electors, han votat un total de 2.883 persones de les 9.571 que podien exercir el seu dret a vot. Suposa una diferència de 1.785 persones respecte de 2019 que dipositaren una papereta a les urnes 4.668.

Sóller » Local

Els Bombers aturen un foc a Sóller

Setmanari Soller

Sóller ha sigut escenari avui al matí d'un petit incendi. L'incident s'ha produït cap a les 11.30 hores d'avui divendres en un hort situat prop del bar Ca'n Rave. L'accident ha cridat ràpidament l'atenció dels veïnats per les grans flames que es podien veure des de diversos punts de la zona. Ràpidament, s'ha avisat els serveis d'emergències perquè se'n fessin càrrec de l'incident.

Sóller » Local

Arranca la campanya 'Platges sense fum'

Setmanari Soller

L'Ajuntament ha iniciat avui la campanya destinada a no fumar en un tram de la platja. En concret, es tracta de la coneguda platja del Mónaco en la qual estarà prohibit fumar en l'espai que s'ha delimitat. Avui s'ha col·locat la cartelleria que indica el tram que serà lliure de fums.Els regidors de Sanitat i Participació Ciutadana, Antònia Frau i Biel Barceló han col·locat la cartellera i una banderola que serviran per senyalitzar el tram on està prohibit fumar.

El PP passa a governar sense els dos regidors de Seny
Sóller » Local

El PP passa a governar sense els dos regidors de Seny

Setmanari Soller

El PP governarà amb majoria amb el suport del regidor no adscrit, Pep Porcel. Mitjançant un comunicat, els populars anuncien que han acceptat la renúncia dels dos regidors de Seny, Sebastià Aguiló i Esther Alfonso qui passaran a l'oposició quan renunciïn als seus càrrecs a finals d'aquesta setmana. D'aquesta manera, tal com indiquen al text, "a partir del moment que els dos representants deixin d'esser els regidors delegats, les seves funcions seran assumides per regidors del nostre partit" i passaran a l'oposició. Així mateix, agraeixen la tasca desenvolupada pels dos edils fins al moment de la seva renúncia.

Plàcid Pérez publica el segon volum de la tesi doctoral
Sóller » Societat i Cultura

Plàcid Pérez publica el segon volum de la tesi doctoral

Setmanari Soller

El solleric doctor en Història Medieval Plàcid Pérez presenta la segona part de la seva tesi doctoral que ha titulat «Organització de la defensa de Mallorca. Cavalls armats, cavalleries territorials i feus de borsa (123-1350)». El volum analitza el sistema de defensa que s’articulà a Mallorca després de la conquesta i reconeix des del seu origen les cavalleries militars que es crearen i en ressegueix l’evolució.

Sóller » Local

Protesta contra la promoció turística de Sóller

Setmanari Soller

Un grup de veïnats ha convocat avui matí a través de les xarxes socials una protesta contra la promoció turística de Sóller arran de l'emissió d'un programa radiofònic que s'havia de dur a terme en directe des de l'altri de l'Ajuntament. Quan s'havia d'iniciar dit programa, un grup de persones han desplegat dues pancartes. Una amb el lema SOS Residents i l'altra amb una reproducció del mural de la serp 'El turisme engolint Mallorca' de l'artista Soma que abans decorava la paret de l'aparcament de Teixidores i que fou esborrat per ordres del regidor de Turisme, Sebastià Aguiló, durant la passada legislatura.