Setmanari d'informació local - 138 anys

Corrupció policial a Palma: Més fronts oberts amb les noves detencions

404

L'exfuncionari de l'Ajuntament de Palma detingut dimarts per la presumpta trama de corrupció a la Policia Local d'aquest municipi ha estat posat en llibertat provisional després de prestar declaració davant la titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma.

Segons han informat des del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB), la Fiscalia no ha sol·licitat cap mesura cautelar per al detingut per aquesta trama ordida, presumptament, mitjançant extorsions a empresaris de la Platja de Palma i realització de favors, entre altres conductes il·lícites.

Fins a 34 agents es troben imputats en el marc del cas que instrueix el Jutjat d'Instrucció número 12. A més, han estat encausats el regidor de Seguretat Ciutadana, Guillermo Navarro, i el comissari en cap de la Policia Local, Joan Mut, per delictes de coaccions i prevaricació en intentar, presumptament, obstruir les investigacions.

Connivència entre la corrupció a la Platja de Palma i la cúpula del PP

El PSIB-PSOE ha aprofitat la nova detenció per denunciar la connivència entre la trama corrupta de Platja de Palma, un grup d’elit de la policia local i l’ala més fosca del PP de Palma. Els socialistes lamenten la falta d’iniciativa del govern municipal per posar ordre des que es van produir les primeres detencions en el cas de la Platja de Palma i en la manipulació d’exàmens dins la Policia Local, cosa que va succeir el juliol de 2013. «En comptes de guanyar tranquil·litat, després de mesos d'investigació interna i de gestió de la crisi per part del govern del PP, el ciutadà té motius per sentir-se més preocupat».

Des del PSIB es recorda que el regidor de Seguretat Ciutadana del PP, Guillermo Navarro, es troba encausat des del mes de gener passat per un expedient a un agent. I afegeixen que ni Navarro ni el batle Mateu Isern han fet cap moviment per apartar-lo del càrrec, a pesar de les reiterades peticions de dimissió formulades per l’oposició.

Navarro va resultar encausat en el marc de la investigació per la suposada corrupció policial a la Platja de Palma. La seva imputació estaria vinculada a un suposat expedient obert a un agent del Grup d'Actuació Preventiva (GAP) de la Policia Local que havia col·laborat en la investigació de la trama, la qual cosa podria interpretar-se com a obstrucció a la Justícia.

A aquest cas s'hi ha d’afegir la manipulació de les oposicions per part de la Policia Local, on es descobria una trama per afavorir presumptament militants i simpatitzants del Partit Popular. L’acusació va provocar la dimissió del cap de Policia i la del director general de Seguretat, que continua, això no obstant, amb les seves responsabilitats dins el Partit Popular. Des de llavors, els esdeveniments que s’han anat coneixent no han fet més que agreujar la situació i deteriorar la imatge de la Policia Local de Palma.

 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.