Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS proposa la creació d'un districte digital

472
MÉS aposta perquè l’edifici de GESA, amb més de 17.000 metres quadrats de superfície útil, sigui la icona d’aquest Districte Digital. | MÉS per Mallorca

MÉS ha proposat aquest dissabte la creació d'un districte digital per tal de promoure la feina «basada en el coneixement». Antoni Noguera, candidat a la batlia, Neus Truyol, número dos a Cort i Biel Barceló, candidat a la presidència del Govern, han comparegut davant l'edifici de GESA per tal de presentar aquesta proposta que afectarà el barri de Nou Llevant.

Noguera ha assegurat que «tenim una economia poc equilibrada: 3 sectors massa grans: Turisme, Construcció, i Serveis Immobiliaris». El candidat ha incidit en el fet que som la regió de tot Europa amb aquests 3 sectors més grans.«I cap d’aquests 3 sectors econòmics, creixerà molt més. Ni ho hauria de fer», ha afirmat.

D'altra banda, segons Noguera «tenim més 130.000 aturats a Balears, el 23% de la població activa, segons l’EPA. I sobretot, una gran precarietat i temporalitat d’aquells que ja tenen feina. I un capital humà que presenta els índexs més baixos de formació de tota la UE. A les IB, més de la meitat dels joves de 24 anys no té estudis de Batxiller».

Per tot això, MÉS per Mallorca proposa un canvi de model econòmic, «és imprescindible per a poder crear llocs de feina i millors condicions de treball. Fixarem una Estratègia per tenir una economia basada en 3 pilars: Turisme de Qualitat, Indústria Exportadora i Economia del Coneixement», ha afirmat Noguera

És des d'aquest punt de vista que els ecosobiranistes han proposat la creació de l'edifici de GESA com a icona del Districte Digital.«Hem de crear un ecosistema que faciliti aquesta nova economia: programes informàtics, articles biotecnològics, productes audiovisuals, etc. I ho farem amb dues mesures concretes», ha assegurat Noguera.

La primer de les mesures és la creació d'un Districte d’Innovació a cada illa, per promoure l’economia del coneixement i la investigació. I la segona és duplicar en 4 anys la despesa en Recerca i Innovació de Balears.

Icona del districte digital
MÉS aposta perquè l’edifici de GESA, amb més de 17.000 metres quadrats de superfície útil, sigui la icona d’aquest Districte Digital. En aquest sentit, l'edifici aglutinarà habitatges per investigadors o emprenedors que vénen de fora; espais físics específics per a la creació; departaments de Recerca de les empreses; les institucions públiques que fan recerca en el sector agroalimentari, equips de recerca de la UIB i tots els habitatges, comerços i serveis necessaris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.