Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern destina 461.815 euros a ajudes per a l'ocupació dels autònoms

431
La Conselleria d'Economia i Competitivitat destinarà 461.815 euros a la convocatòria d'ajudes per promocionar l'ocupació dels autònoms. | dBalears

La Conselleria d'Economia i Competitivitat destinarà 461.815 euros a la convocatòria d'ajudes per promocionar l'ocupació dels autònoms amb la finalitat de fomentar que les persones aturades puguin fer-se treballadors autònoms o treballar per compte propi.

«La convocatòria es dirigeix a aturats en general i ens centrem en col·lectius prioritaris com les persones aturades de més de 45 anys, així com joves desocupats de 30 anys o menys, dones víctimes de violència de gènere sense ocupació i persones amb discapacitat desocupats», subratlla la directora general de Comerç i Empresa, Lourdes Cardona.

La quantia de les subvencions depèn del col·lectiu de què es tracti. L'ajuda serà de 7.000 euros per a dones víctimes de violència de gènere i per a persones amb discapacitat; de 5.000 euros per a dones aturades i joves menors de 30 anys, i de 4.000 euros per a aturats no inclosos en els col·lectius anteriors.

La sol·licitud es pot fer tres dies després de la publicació d'avui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i es podrà tramitar a partir del dimecres 20 de maig fins al dissabte 30.

Creació d'ocupació
La directora general de Comerç i Empresa ha assegurat que «l'objectiu d'aquest Govern ha estat, des del principi, fomentar la creació d'ocupació».

Així mateix, Lourdes Cardona ha incidit en el suport als emprenedors amb diferents iniciatives. Els beneficiaris estan obligats a mantenir l'activitat empresarial i l'alta a la Seguretat Social o equivalent durant almenys tres anys aplicats des de la data d'alta.

El període de 36 mesos es pot comptabilitzar de forma no continuada sempre que en el projecte empresarial presentat es justifiqui l'estacionalitat per executar-lo i sempre que l'alta a la Seguretat Social o equivalent sigui per períodes de sis mesos, dins un màxim de sis anys consecutius.

Queden exclosos de les ajudes que estableix aquesta convocatòria els socis de societats mercantils de capital i aquells que participin en una activitat de naturalesa autònoma sense ser-ne titulars, encara que sigui de forma personal, habitual i directa.

Igualment en queden exclosos els treballadors que hagin exercit la mateixa activitat o una de semblant com a autònoms o per compte propi durant l'any anterior a la data d'inici de l'activitat per la qual se sol·licita la subvenció i els qui ja hagin percebut l'ajuda per a l'establiment com a treballador autònom amb anterioritat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.