Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Assemblea de Docents recorda als examinadors de la Lomqe que tenen dret a fer vaga

437

L'Assemblea de Docents ha animat aquest dilluns els mestres examinadors de la Lomqe que vulguin fer vaga demà, dia de la convocatòria, a exigir a la direcció del centre educatiu el seu dret a exercir-la.

L'assemblea reitera en un comunicat que les proves individualitzades de la Lomqe a tercer de primària, que es duran a terme aquest dimarts i dimecres a les Balears i que hna provocat la convocatòria de vaga per a demà, «no són essencials».

Explica que aquestes proves de la Lomqe no són necessàries perquè durant el curs els alumnes reben una avaluació individualitzada més completa i exhaustiva al final de cada trimestre per part del seu propi tutor i de la resta dels seus mestres.

L'assemblea recorda els serveis mínims de la vaga de demà, que són els mateixos que va fixar la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats el 9 setembre 2014.

«Si ets un mestre o mestra examinador d'aquestes proves i vols fer vaga, exigeix al teu director o directora poder exercir el teu dret», precisen els docents.

Els serveis mínims en tots els centres docents indiquen que hi ha d'haver-hi un director i un secretari; en els d'educació infantil i primària i centres d'educació especial, el 30% del personal docent, incloent-hi un membre de l'equip de suport.

En els centres unitaris ha d'haver-hi un director i secretari que computen com un docent més; en els establiments d'educació secundària i centres integrats de formació professional, el 25% del personal docent destinat al centre, que ha d'incloure un professor del departament d'orientació.

A la resta dels establiments educatius, ha d'haver-hi el 20% del personal docent destinat al centre.

Segons el Tribunal Constitucional, la funció dels serveis mínims essencials és garantir aquelles activitats que no es poden aturar un 100% perquè el perjudici per als ciutadans seria més gran que el benefici que els vaguistes podrien obtenir, detalla l'Assemblea.

«Entenem que la funció dels serveis mínims està lligada a la tutela i la cura de l'alumnat que té dret a acudir a les escoles i els instituts i no a altres activitats docents. Per tant, no entenem el fet d'impartir classes o realitzar exàmens com una activitat a cobrir pels serveis mínims», indiquen.

Finalment, anima els docents a denunciar davant l'Assemblea «qualsevol irregularitat i vulneració del dret de vaga».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.