Setmanari d'informació local - 138 anys

La Conselleria d'Educació envia instruccions sense signar i ofereix un canvi de data per les proves LOMQE

450

El dia abans de la data prevista per l'inici de les proves LOMQE de tercer de primària i amb la crida al boicot i la vaga realitzada per entitats com l’assemblea de docents o la FAPA, la Conselleria d’Educació dóna senyals de preocupació davant l’acció convocada.

Des de l'IAQSE (Institut d'Avaluació i Qualitat del Sistema Educatiu de les Illes Balears) i des del departament d'inspecció educativa s'han tornat a enviar instruccions sense signar a totes les escoles de primària. Els escrits contradiuen una ordre i una resolució que sí que han estat signades per la mateixa Consellera. A la nota es diu que 'si per qualsevol motiu no es poden realitzar les proves els dies 19 i 20 de maig, s'hauran de realitzar qualsevol dia que el centre escolar ho planifiqui, [...] tal com estableix el punt 5.2 sobre alumnat absent el dia de la prova'.

Però el nou document enviat des de la Conselleria presenta un espai contradictori, ja que la normativa és clara en aquest punt. L'Ordre de la consellera de 6 de març de 2015 diu que les proves s'hauran de fer a tots els centres els mateixos dies i a la mateixa hora i la resolució de la consellera de 19 de març de 2015 indica que aquests dies són el 19 i el 20 de maig.

Per tant, que hi hagi una segona oportunitat per a l'alumnat absent contradiu l'esperit de la mateixa prova. A més, des de l’Assemblea de Docents s’afegeix que «el fet que a cada centre es facin les proves en dates diferents ja dibuixa el poc interès científic de les mateixes».

El col·lectiu recorda que «davant una nova situació d'indefensió jurídica», els mestres i equips directius han de demanar instruccions per escrit i firmades. Per tant, els docents afirmen que «mentre aquestes no arribin, allò que s'ha de seguir és el que està signat per la consellera, Núria Riera». A més, reiteren que en cas que existeixin pressions de qualsevol tipus, cal avisar a la comissió jurídica de l'Assemblea de Docents per rebre el suport adequat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.