Setmanari d'informació local - 138 anys

Els candidats del PI signen el document ‘Paraula del Pi’ davant notari

471

Els candidats del Pi al Parlament i al Consell de Mallorca, Jaume Font i Antoni Pastor, i el president del partit a Mallorca, Josep Melià, han signat davant notari les condicions que s’haurien de donar per fer efectiu el seu suport a un Govern.

Els membres del partit asseguren que aquesta acció «només és la constatació d’una realitat: complirem el nostre compromís amb Balears». I afegeixen que només donaran suport o pactaran amb aquell candidat a President o Presidenta que assumeixi les polítiques escrites en el document signat.

Entre les iniciatives proposades en el document legal es reclama dictar una moratòria de grans superfícies comercials que, com a mínim, n’impedeixi l’autorització de noves fins que s’aprovi el Pla Director Sectorial de Comerç.
S’exigeix el compliment del pacte educatiu, derogació explícita i total del TIL, recuperar el decret de mínims, consens amb els docents per definir el calendari i els canvis necessaris per implementar les previsions del pacte.

També es proposa un nou sistema de finançament unit a una contenció tributària que a la legislatura vinent iguali Balears a la mitjana estatal, exigint alhora l’aprovació d’un règim especial fiscal per tal de complir l’Estatut. La regulació del lloguer turístic i el pacte per l’eficiència sanitària també figuren com a punts a complir i es fa un especial ressò en la transparència: el document explica que els secretaris generals de les conselleries, que són els òrgans administratius responsables de les contractacions, deixaran de ser càrrecs polítics i hauran de ser coberts per funcionaris que tendran garantit el càrrec bé de manera permanent o, com a mínim, durant un termini de vuit anys.

En la presentació d’aquest compromís, des del PI s’ha recordat que «un temps, a la nostra terra, bastava donar la paraula perquè s’entengués un contracte com a firmat». Per això han lamentat que «avui necessitam fer un compromís més explícit i, per això, signam aquest compromís davant notari»

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.