Setmanari d'informació local - 138 anys

UOB Ensenyament no assistirà a la Mesa Sectorial d'Educació

484

El sindicat UOB Ensenyament informa que no assistirà, aquest dimecrs dematí, a la Mesa Sectorial d'educació convocada pel director general, Antoni Vera, per tractar la carrera professional docent.

Des de UOB denuncien que Vera crida per quarta vegada els sindicats a negociar una mesura que forma part de la taula reivindicativa de la vaga indefinida, incomplint així el Real Decreto Ley 17/1977 de 4 de març, de las Relaciones del Trabajo, que al seu article 5 estableix que «correspon al comitè de vaga participar a quantes actuacions sindicals, administratives o judicials es realitzin per a la solució del conflicte».

UOB Ensenyament així ho ha advertit cada vegada, i recorda que el passat 21 d'abril, davant la infracció reiterada de la llei per part de la Conselleria, va interposar la denúncia corresponent davant Inspecció de Treball.

D'altra banda, considera un escarni per part de la Conselleria d'Educació que, a quatre dies de les eleccions, es convoqui els sindicats per discutir un esborrany que varen rebre abans d'ahir.

La proposta de la Conselleria, que implica la substitució dels sexennis per una carrera professional sotmesa a avaluació, «no es pot despatxar de forma precipitada ni molt menys en plena campanya electoral», segons UOB, que insisteix que els docents «han de poder analitzar-la amb deteniment i decidir una postura en assemblea, i correspon als comitès de vaga negociar-la amb l'Administració en primera instància». Des del sindicat també consideren que el redactat de la Conselleria no compleix «ni prop fer-hi» les reivindicacions de la vaga, «atès que suposa renunciar a dos anys de sexennis que ens ha robat l'Administració del PP, margina el professorat interí i no té en compte altres complements suprimits».

Des d'UOB Ensenyament entenen la convocatòria d'aquesta Mesa com un «intent desesperat de la Conselleria de transmetre una imatge de negociació i desmobilitzar els docents, després d'haver-los menyspreat, amenaçat i perseguit durant tota la legislatura».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.