Setmanari d'informació local - 138 anys

'Per l'educació, contra el mal govern', crònica de la lluita de la comunitat educativa enfront al govern de Bauzá

488

Amb el títol 'Per l'educació, contra el mal govern' l’STEI presentava dilluns una crònica de la lluita del sindicat i de la Comunitat Educativa «per una educació de qualitat, inclusiva i en català».

Es tracta d’un extens recull de la lluita duta a terme, a totes les Illes, durant la legislatura del govern Bauzá i s’hi tracten totes les respostes que ha donat l’STEI i les diferents entitats, organitzacions, assemblees i plataformes de la comunitat educativa als atacs que ha volgut dur endavant el Partit Popular.

Per exemple, en un fragment del llibre recorda que en el primer any de legislatura el Govern ordena el tancament dels mitjans de comunicació en català i promou la castellanització d’IB3. Per resposta es crea ONA Mediterrània. A més, el mateix any s’elimina el requisit de català de l’Administració autonòmica i local.

Com a respostes enfront de les polítiques de Bauzá, el llibre recupera la vaga de fam de Jubilats per Mallorca, les 50.000 persones que sortiren al carrer, 12.000 al·legacions, la impugnació per part de 50 senadors del PSOE de la modificació de la llei davant el tribunal constitucional i la denúncia de l’STEI davant el Parlament d’Estrasburg per la vulneració dels drets de la comunitat lingüística catalana. Es recorda també que molts ajuntaments, i sobretot alguns del PP, declararen obligatori el requisit de català als seus ajuntaments.

En la presentació del llibre s’enumeraren les retallades de professorat, de programes de suport, ajudes de transport, llibres de text i menjador... sense cobrir les baixes. Es va recuperar també el moment on es declarava la lliure elecció de llengua amb vagues de més d’un dia de durada, concentracions, manifestacions i finalment un 87% de pares i mares que triaven l’ensenyament en català.

El llibre també recull com el president del Govern va causar la mobilització més gran de la història de les Illes Balears. Recorden que «la imposició del TIL de manera invasiva, no progressiva, ni tampoc ben programada, sense recursos ni preparació per part d’alumnes i professors» va donar lloc a la vaga indefinida, secundada per la majoria de docents, i a un moviment de solidaritat i de suport, tant de pares i mares, com de la societat civil, «mai no vist a les Illes».

L’STEI Intersindical farà arribar durant aquest final de curs, que coincideix amb el final de la legislatura Bauzá, un llibre a totes les biblioteques de les Illes, les de la Universitat de les Illes Balears i els centres educatius que el sol·licitin un exemplar del llibre. El llibre pot arribar als centres en paper i en format PDF i també es pot sol·licitar a catala@stei.cat o descarregar aquí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.