Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP de Bunyola envaeix l'escola sense comunicació prèvia per un acte electoral

515

L'Ajuntament de Bunyola ha esgotat la paciència de l'equip directiu del CEIP Mestre Colom aquest divendres dematí. El director de l'escola pública del poble, Joan Amengual, es queixa que avui dematí quan han arribat al centre han trobat que el pati estava envaït per operaris que muntaven un cadafal per a la celebració d'un acte electoral del Partit Popular, que és el partit que governa a Bunyola. No hi ha cap llei que prohibeixi a un ajuntament celebrar actes polítics dins el recinte d'una escola, però sí que va en contra de la normativa el fet d'ocupar l'espai de l'escola per a finalitats no escolars en horari lectiu si no hi ha una comunicació prèvia. I això ha estat el que ha passat avui.

El director de l'escola Mestre Colom, assegura que el que ha succeït aquest divendres és una mostra més de fins a quin punt l'ajuntament ha girat l'esquena al centre i no hi ha mantingut cap tipus de comunicació amb ells. Afirma que des que ell és director fa un any (l'anterior directora va haver de dimitir per conflictes amb l'aplicació del TIL) la manca d'interès que ha mostrat el govern del poble de cara amb els problemes i les peticions del col·legi ha estat una constat. Assegura que hi ha un tros d'una teulada que va volar fa un any i que encara no ha estat reparat. A més, les teules amenacen de caure sobre els nins «en qualsevol moment». Tanta és la despreocupació que Amengual assegura que demostra el consistori amb els assumptes relatius al centre, que els representant polítics de l'ajuntament «no han anat ni a un sol consell escolar en tot el curs». Per això mateix, Amengual recrimina al partit la seva manca d'implicació: «L'acte d'avui vespre almenys servirà perquè el candidat del PP trepitgi l'escola una vegada a l'any».

Joan Amengual insisteix que ha demanat diverses vegades una interlocució més fluïda amb l'equip de govern però que cada vegada –i assegura que no s'explica per què– la comunicació per part de l'ajuntament s'ha deteriorat. Tant és així que, segons explica el director de l'escola, s'ha fet un projecte d'ampliació del centre sense comptar en cap sentit amb l'opinió de la comunitat educativa. Sosté que després de molt de temps reclamant la documentació sobre el projecte, no la van rebre fins fa 15 dies. Però no només això, sinó que actualment ja s'ha resolt el concurs i l'empresa adjudicatària ja hi està fent feina. «Tot això, clar està, sense que l'ajuntament ens hagi tengut en consideració per res», es lamenta Amengual. El director del CEIP Mestre Colom es mostra atònit davant tota aquesta cadena de successos i no s'explica com un ajuntament pot discriminar els membres de l'escola –i les famílies que hi tenen els seus fills matriculats– d'aquesta manera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.