Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Audiència jutja dos guàrdies civils per torturar un detingut

627

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Palma jutja aquest dimarts dos agents de la Guàrdia Civil per presumptament torturar, als calabossos de les dependències de Sant Antoni de Portmany (Eivissa), un detingut que havia fet ús del telèfon mòbil que no li havien intervingut.

La Fiscalia reclama cinc anys i mig de presó per a cada un d'ells, i sol·licita a més que indemnitzin la víctima amb 2.976 euros per les lesions i les seqüeles produïdes.

En concret, els fets van tenir lloc el 12 d'octubre de 2009, devers les 01.40 hores, quan, segons la Fiscalia, José Ramón RG i Víctor BG –que estava fora de servei– es varen enfadar arran de l'ús del telèfon per part de l'arrestat i es varen dirigir als calabossos per prendre represàlies.

Un cop allà, varen treure el detingut i el van traslladar als banys de les dependències on, durant el transcurs de deu minuts, li van clavar cops a la cara, els braços, l'esquena i les cames i li causaren hematomes, contusions i erosions de fins a 20 centímetres en diverses parts del cos.

L'acusació pública sol·licita dos anys i mig de presó per un delicte de tortures i tres anys pel de lesions, amb inhabilitació per a l'exercici com a membre de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat durant el temps de la condemna.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.