Setmanari d'informació local - 138 anys

L’STEI denuncia la feina pendent de la Conselleria d’Educació en aquest final de curs

646

El sindicat STEI ha denunciat aquest dijous que diverses «qüestions que haurien de quedar resoltes aviat per assegurar el bon funcionament del pròxim curs, encara estan a l’aire». El sindicat afirma que la Conselleria, a hores d’ara, encara no ha publicat les instruccions de principi del curs vinent, no s’ha pronunciat respecte de les quotes de plantilles de professorat als centres, tampoc no ha anunciat quan es publicaran les llistes d’admesos i exclosos de la borsa d’interins, ni l’adjudicació ordinària de places, ni el calendari d’adjudicació de les comissions de serveis, ni quan està prevista la tria de places del professorat en expectativa de destinació, entre altres qüestions. Tot plegat, diuen, dificulta l’organització interna dels centres, que encara no saben de quin professorat podran disposar per al curs que ve.

Des del sindicat manifesten que «no es vol pensar que hi hagi, per part de la Conselleria, mala intenció pel fet de postergar aquestes gestions. Però és evident que amb el canvi de govern que es produirà les pròximes setmanes, el nou equip que dirigeixi la Conselleria tindrà moltes dificultats per començar el pròxim curs amb normalitat si no se solucionen prest aquestes mancances». En aquest sentit des de l’STEI demanen «responsabilitat a la Conselleria per seguir assumint les funcions que li corresponen fins que es faci efectiu el traspàs de poders».

Des de l'STEI han aprofitat per recordar que la Conselleria «segueix insistint en l’aplicació de la LOMQE per al curs següent, una llei contra la qual s’han manifestat la majoria d’agents de la comunitat educativa i dels partits polítics de l’oposició, que respon a una croada ideològica engegada pel Partit Popular en solitari i que molt possiblement serà derogada després de les eleccions estatals del novembre». La Conselleria, hi afegeixen, «no escolta les propostes d’ajornament que es demanen des de molts d’àmbits de la comunitat educativa, ni els informes desfavorables de la Universitat de les Illes Balears o del Consell Escolar de les Illes Balears».

Una vegada més, des de l'STEI es demana la derogació de la LOMQE, l'ajornament de la seva aplicació a les Illes Balears, i «l’entrada en raó de la Conselleria, ara que les urnes han mostrat una majoria contrària a la seva implantació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.