Setmanari d'informació local - 138 anys

Asseguda massiva dels alumnes de l'IES Binissalem per exigir la dimissió de la directora

Aquest divendres matí els alumnes de l'IES Binissalem han protagonitzat una multitudinària asseguda per demanar la dimissió de la directora, que va ser imposada per la Conselleria d'Educació a principis d'aquest curs. La protesta ha començat a les 8 h del matí i ha durat fins passades les 10 h. Com es pot observar al vídeo, el clam ha estat massiu. Segons apunten fonts properes al centre, la policia municipal s'ha desplaçat fins a l'institut però no ha intervingut. D'aquesta manera l'exigència de dimissió dels alumnes se suma a la que ja van protagonitzar en el seu moment els professors i l'AMIPA.

Un dels professors del centre, que també forma part de l'Assemblea de Docents, Miquel Àngel Tortell, ha explicat que, després de més de dues hores de tenir els estudiants paralitzats a l'entrada de l'edifici, els docents han decidit parlar amb els al·lots perquè entrassin a les aules i deixassin estar la protesta. Segons ha informat Tortell, la directora ha comparegut un moment davant els estudiants per afirmar que el conflicte que suscita el seu càrrec «el duu tant al cor com al cap i que el té molt present». Però Tortell afegeix que la directora, una vegada més, no ha volgut establir cap tipus de diàleg amb ningú. Miquel Àngel Tortell també ha donat a conèixer una situació que per ell és «preocupant»: aquesta setmana acaben els terminis per sol·licitar les comissions de servei i molts dels docents estan demanant el trasllat perquè no volen continuar fent feina «en aquest ambient».

Fa una mica més d'un mes 40 dels 61 professors del claustre de l'institut van signar una carta demanant que la directora se n'anàs perquè la seva ineptitud per dirigir el centre dificultava molt el dia a dia del centre. Asseguraven que la directiva no coneix la normativa i que infringeixen normes bàsiques de funcionament com el fet que, per exemple, ben entrat el mes d'abril encara no s'haguessin aprovat els horaris de manera oficial. Fa poques setmanes l'AMIPA del centre també va emetre una carta on s'adherien a la petició del claustre i hi sol·licitaven la dimissió de l'equip directiu.

El conflicte es remunta a principis del curs vigent, quan la Conselleria va imposar un nou equip directiu al centre. El problema principal que ha creat més malestar entre els docents és que cap dels càrrecs nomenats pertanyia a l'IES Binissalem, sinó que hi van ser derivats amb una comissió de serveis. Segons explica la portaveu de l'STEI, Maria Antònia Font, tant el seu sindicat com l'AMIPA del centre han intentat dur a terme diversos «processos de mediació, però han resultat del tot improductius». Font també explica que a hores d'ara encara no s'ha aprovat un projecte de direcció; allò que reclama la comunitat educativa és que els càrrecs externs dimiteixin i permetin presentar un projecte elaborat pels professors que sí que són de l'institut i que el coneixen bé.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.