Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB interinsular demanda un «canvi dràstic» de polítiques

661
El GOB interinsular ha demanat al nou Govern un «canvi dràtic» en les polítiques territorials i mediambientals. | GOB

El GOB interinsular, que aplega les entitats ecologistas de les diferents illes, ha demanat aquest dissabte al nou Govern un «canvi dràtic» en les polítiques territorials i mediambientals. Consideren, en aquest sentit, que la transformació és neccessària per evitar el col·lapse derivat «d'unes polítiques dures i agresives amb el territori i les persones que hi vivim».

El GOB interinsular va presentar la passada legislatura una Llei per a la defensa del Territori en forma d'iniciativa legislativa popular que va rebre el suport de més de 16.500 persones arreu de les Illes. MES, PODEM I PSIB-PSOE es comprometeren a assumir-ne el contingut en cas de tenir possibilitat de governar.

«És l'hora de que l'assumpció dels postulats en defensa del territori, el medi ambient i els recursos naturals, es tradueixin en acords irrenunciables i pilars bàsics del possible nou pacte de govern plural», ha afirmat el GOB.

Necessitat immediata

L'entitat ecologista insisteix en la necessitat immediata de recuperar unmarc normatiu que garanteixi la protecció del territori i revertir (derogar) totes les normes legals impulsades aquesta passada legislatura que abaixen les barreres de protecció . A més, reclamen ampliar el territorio natural protegit. 

L’entitat , a més, ha reclamat una política ambiental valenta i global, que vagi més enllà de corregir els abusos legislatius del govern Bauzá, i que s’atreveixi a repensar i corregir les agressions que ha patit el territori ens les darrers dècades. A la vegada, ha assegurat que cal una acció immediada i valenta per obrir el diàleg i la reflexió. 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.