Setmanari d'informació local - 138 anys

El futur govern autonòmic suma més acords pel canvi

679

Aquest dilluns han continuat les converses entre PSIB, Podem i MÉS en una setmana decisiva per assolir l’acord pel pacte de Govern de les Balears. Els representants dels tres grups han arribat a acords programàtics en les àrees d’habitatge, igualtat, joves, medi ambient i llengua i cultura.

Pel que fa a l’habitatge, s’ha acordat gravar els habitatges buits d’entitats financeres i s’ha decidit crear un nou servei que gestionarà habitatges buits. Referent a igualtat, s’aposta també per la creació d’una Llei autonòmica d'igualtat entre homes i dones, una altra norma legislativa referent al col·lectiu LGTBi i es decideix crear un pla integral contra la violència de gènere a les Illes Balears.

En el marc del medi ambient, es reconeix una necessària revisió dels articles més desreguladors de lleis com la Llei de turisme, la Llei agrària, la Llei del comerç i la Llei del sòl. Els tres partits s’oposen frontalment a les prospeccions petrolieres i volen promoure la modificació de la legislació estatal i europea en aquesta matèria i emprendre les mesures polítiques, legals i judicials necessàries per posar fi a les prospeccions a la Mediterrània.

La polèmica importació de residus aprovada pel Partit Popular vol ser aturada completament. En contraposició a la manera de fer dels populars, el nou executiu autonòmic vol proposar una Llei autonòmica per a la gestió sostenible de residus

I pel que fa a la també polèmica ampliació dels ports d’arreu de Mallorca, la reunió ha acordat paralitzar les ampliacions dels ports esportius i revisar els processos de concessió i privatització en marxa.

Referent a cultura, les converses han girat entorn de la necessitat de recuperar el consens assolit gràcies a la Llei de normalització i desenvolupar una política al servei de la normalització de la llengua catalana. I en aquest nou rumb polític, la recuperació de la participació del Govern de les Illes Balears a l'Institut Ramon Llull i la redefinició del paper de l'Institut d'Estudis Baleàrics. També figura com a mesura obligada la recuperació a la TDT dels canals 33/Super3 i 3/24.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.