Setmanari d'informació local - 138 anys

ADESMA: «Compartim els objectius de l'Assemblea de Docents però no l'estratègia»

729
Antoni Morante, president d'Adesma a l'IES Madina Mayurqa d'on n'és el director. | Arxiu dB

L'Associació de directors i directores d'ensenyament secundari (ADESMA) ha emés un comunicat aquest dilluns en resposta a les crítiques que feia la setmana passada l'Assemblea de Docents en referència a l'apliació dels currículums de la LOMQE.

Des d'ADESMA asseguren que comparteixen els objectius de l'Assemblea però no l’estratègia, discrepen, no acusen, i fan totalment responsable la Conselleria d’Educació de la situació actual. A més, creuen necessari «valorar les declaracions recents dels representants de l’Assemblea de Docents referents als comentaris que hem fet sobre la seva estratègia respecte als currículums LOMQE». L'associació diu que cal tenir present que matisar o qüestionar l’estratègia de l’AD no implica obviar aquesta responsabilitat. Manifesten que «no s'ha de caure en la típica errada d’argumentació maniquea que consisteix a pensar que discrepar d’una opció implica automàticament acceptar les tesis contràries».

ADESMA reitera que ha «criticat repetidament la inacció i la manca de planificació dels responsables de la Conselleria». Simplement, diuen, tot i que «compartim els objectius, pensam que l’estratègia és equivocada». I hi afegeixen que això no significa «criminalitzar l’altre: és discrepar».

Des d'ADESMA asseguren que fonts consultades (tant de serveis jurídics com el que s’ha fet a la resta de comunitats) manifesten que la derogació de la LOMQE o el seu ajornament no són, ara per ara, factibles. I manifesten que «cal, doncs, preparar-se per aplicar-la, la qual cosa no exclou continuar lluitant per la derogació d’una llei contra la qual ens hem posicionat reiteradament amb contundència».

Consideren que no continuar els preparatius del curs vinent «aporta confusió a famílies i professionals i, en canvi, no contribueix a un canvi normatiu». 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.