Setmanari d'informació local - 138 anys

Dijous es constituirà el Parlament més plural de la història

734
Parlament de les Illes Balears. | Foto: Parlament IB/Arxiu

El Govern en funcions ha convocat per a aquest dijous 18 de juny a les 11 del matí la sessió constitutiva del Parlament, en què es triarà la nova Mesa i els parlamentaris electes hauran de jurar o prometre el càrrec. El nou Parlament serà més plural que mai, ja que comptarà amb la representació de sis formacions polítiques diferents.

Reunida la cambra en assemblea, aquesta serà presidida pel diputat de més edat, Martí Xavier March (PSOE), assistit per dos secretaris que seran els dos diputats de més poca edat: Margarita Raquel (PP) i Carlos Saura (Podem), segons han explicat en un comunicat.

La Presidència declararà oberta la sessió, i es farà lectura del decret de convocatòria i de la relació de parlamentaris electes. Posteriorment, es durà a terme l'elecció de la Mesa del Parlament de les Balears. Un cop finalitzades les votacions, el president o la presidenta escollit prestarà i sol·licitarà de la resta de diputats i diputades, «el jurament o la promesa d'acatar la Constitució i l'Estatut d'Autonomia de les Illes, per la qual cosa seran cridats per ordre alfabètic».

Dins dels quinze dies següents a la sessió constitutiva, el president o la presidenta del Parlament, després de consultar prèviament els portaveus designats pels partits o grups polítics amb representació parlamentària, proposarà a la cambra un candidat a la Presidència de la comunitat autònoma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.