Setmanari d'informació local - 138 anys

El català tornarà a ser un requisit al nou Consell

També volen «reactivar» l’Assemblea de batles i batlesses de Mallorca

741
Manifestació a favor de la llengua catalana el 2013 a la plaça de Cort. | Foto: Arxiu

Les formacions ‘del canvi’ —PSIB, MÉS i Podem— han tancat aquest dimarts el programa per al nou Consell de Mallorca amb els diferents acords entre les formacions en temes com la cooperació local i la funció pública.

Entre els acords, han decidit modificar la relació de llocs de treball per tal que el català sigui un requisit a tots. També han anunciat que «amb caràcter prioritari» aprovaran i executaran el concurs de trasllats del Consell en el qual s'inclouran tots els llocs de treball susceptibles de ser-s’hi inclosos.

Entre les propostes, inclouen «reactivar» l’Assemblea de batles i batlesses de Mallorca amb la intenció de convertir-la «en el vertader fòrum de debat i de presa de decisions», garantir les competències socials dels ajuntaments i assegurar el finançament que reben les corporacions locals dels pressuposts insulars per a la prestació de serveis socials.

En relació amb les emergències, preveuen elaborar un pla director per al Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament del Consell que analitzi i expliciti quines són les zones on s’han de construir nous parcs i que revisi l’organització i l’estructura del cos. També es pretén potenciar la coordinació entre els bombers de Mallorca i els de Palma i amb la resta de cossos d’emergències i incendis forestals.

Han anunciat que «per fer el seguiment d'aquest acord de governabilitat» es constituirà una Comissió de Coordinació i Seguiment de l'Acord, en la qual totes tres formacions estaran representades en igualtat. Aquesta comissió serà l’espai on es resoldran les discrepàncies que puguin aparèixer, segons han explicat.



Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.