Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem no concreta i consultarà les bases

Xelo Huertas ocuparà el càrrec de presidenta del Parlament

756
Foto: Marc Ferrà

La trobada d'aquest dimecres entre PSOE, MÉS i PODEM ha servit per confirmar la presidència del Govern de Francina Armengol. La reunió també ha evidenciat la manca de concreció del partit liderat per Alberto Jarabo sobre l’entrada del seu grup al govern.

Com a conseqüència, Podem Balears consultarà aquest cap de setmana a les seves bases de manera telemàtica si dóna suport a la investidura de Francina Armengol com a presidenta del Govern mentre el partit de Jarabo queda a l'oposició i presideix el Parlament.

La formació ha de consultar als seus més de 10.000 inscrits a Balears per veure si ratifiquen aquest preacord pres dimecres i que suposa que puguin elegir el president o presidenta de la Cambra autonòmica, la creació d'una Comissió de Coordinació del Pacte, així com la posada en marxa de la Sindicatura de Greuges, entre altres iniciatives.

A aquestes propostes se'ls ha de sumar la creació d'una Conselleria d'R + D + I, la inclusió d'un membre a la Sindicatura de Comptes i la reducció dels sous dels càrrecs electes, reducció aquesta que encara no s'ha concretat.

Xelo Huertas, elegida per presidir el Parlament

Després d’assolir en el preacord la presidència de la cambra baixa, Podem ha avançat la seva candidata a ocupar aquest càrrec després de ser elegida pel Consell Ciutadà Autonòmic.

Xelo Huertas va néixer l’any 1959 a Palma, és llicenciada en Ciències Politiques i ocupa la secretaria de democràcia i transparència institucional de Podem Illes Balears. L’any 1992 va entrar a formar part de la plantilla de l’Ajuntament de Marratxí com a cap de secció d’Urbanisme. Durant el 2013 es va dedicar al voluntariat a menjadors socials, a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i a l'Associació Dignitat i Solidaritat (ADIS).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.