Setmanari d'informació local - 138 anys

Es constitueix el Parlament més plural de la història de les Balears, presidit per Podem

754

La membre de Podem Xelo Huertas ha estat elegida nova presidenta del Parlament de la IX Legislatura que comença aquest dijous, mentre que Vicenç Thomàs (PSIB) ha estat designat vicepresident primer; Maria Salom (PP), vicepresidenta segona; Joana Aina Campomar (MÉS), secretària primera i Miquel Jerez (PP), secretari segon.

Després d'una votació en la qual únicament s'ha presentat la candidatura de Huertas, s'han registrat 33 vots a favor, 25 vots en blanc i un de nul en el qual hi deia «Maria Consuelo, canvi de cromos i visca la casta». El vot nul, molt probablement, provenia de les pròpies files de Huertas (Podem), PSIB o MÉS.

Pel que fa a la resta de votacions, en l'elecció dels vicepresidents, ha obtingut vots 34 vots el socialista Vicenç Thomàs i la popular Maria Salom un total de 20, pel que han estat proclamats vicepresident primer i segon, respectivament. En aquesta votació també ha hagut cinc sufragis en blanc. D'altra banda, en la votació a secretaris, Joana Aina Campomar ha obtingut 34 vots; Miquel Jerez, 10; Maria Antònia Sureda (PI), 3 i hi ha hagut dos vots en blanc.

La nova presidenta del Parlament, Xelo Huertas, ha defensat la necessitat que la Cambra balear es dediqui a «coses reals i no només a coses simbòliques» i que, per tant, resolgui «els problemes dels ciutadans» i atengui «les emergències socials».

Així ho ha manifestat durant el seu primer discurs com a presidenta, on ha considerat que els parlamentaris han de «demostrar que som mereixedors del mandat i que una altra política és possible» gràcies al «diàleg i acord entre tots».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.