Setmanari d'informació local - 138 anys

Miquel Ensenyat, nou president del Consell de Mallorca

782
Miquel Ensenyat (MÉS per Mallorca). | Foto: Arxiu

Després de dies de negociacions i polèmiques, PSIB, MÉS i Podem han arribat a un acord. Miquel Ensenyat, de MÉS, serà el nou president de la institució insular els pròxims quatre anys, segons han confirmat fonts d'aquesta formació. Està previst que avui horabaixa totes tres formacions es reunexin i facin pública aquesta decisió.

Aquests darrers dies, s'havien complicat les negociacions, ja que els ecosobiranistes reclamaven la presidència dels consells de Mallorca i Menorca a canvi d'investir Armengol a la Presidència del Govern de les Illes. Finalment l'exbatle d'Esporles Miquel Ensenyat serà el nou president pendent de conèixer la resta de l'organigrama de la institució insular. D'aquesta manera, Ensenyat serà el primer president sobiranista del Consell.

Qui és Miquel Ensenyat?

Miquel Ensenyat va néixer a Anglaterra, és fill d'immigrants mallorquins. És diplomat en Educació Social. Ensenyat viu a Esporles i des del 2005 ha estat batle d'aquest municipi. Després de guanyar les primàries de MÉS per Mallorca al Consell, va presentar-se com a cap de llista d'aquesta institució. La seva formació va aconseguir 59.344 vots i 6 diputats, només 2.000 vots menys de diferència amb els socialistes.

'Els acords pel canvi' del Consell

Les tres formacions 'del canvi' han pactat durant setmanes un programa per a la nova legislatura; entre els acords, han decidit modificar la relació de llocs de treball per tal que el català sigui un requisit a tots. També han anunciat que «amb caràcter prioritari» aprovaran i executaran el concurs de trasllats del Consell en el qual s'inclouran tots els llocs de treball susceptibles de ser-s’hi inclosos.

Entre les propostes, inclouen «reactivar» l’Assemblea de batles i batlesses de Mallorca amb la intenció de convertir-la «en el vertader fòrum de debat i de presa de decisions», garantir les competències socials dels ajuntaments i assegurar el finançament que reben les corporacions locals dels pressuposts insulars per a la prestació de serveis socials.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.