Setmanari d'informació local - 138 anys

Les claus de l'acord de Govern a les Balears

805
Alberto Jarabo, Francina Armengol i Biel Barceló durant les negociacions per formar el Govern de les Balears. | PSIB

Aquest dimecres s’han anat desvetllant les darreres incògnites que quedaven per tal de garantir la investidura de Francina Armengol, que es produirà, probablement, el pròxim dimarts dia 30 de juny.

D’entre els dubtes que encara quedaven per resoldre, hi havia el de saber el vot de Podem, el de MÉS per Menorca i quines serien les responsabilitats i carteres que adquiriria MÉS per Mallorca en el futur Govern.

MÉS per Mallorca

El coordinador general de MÉS per Mallorca, Biel Barceló, serà el futur vicepresident del Govern. MÉS també assumirà la figura del portaveu de l’Executiu. Així ho han acordat aquest dimecres els representants d’aquesta formació i del PSIB-PSOE en la reunió celebrada per avançar en els ‘Acords Pel Canvi’ que permetran conformar el nou Govern.

Barceló, a més d’ostentar la Vicepresidència de l’Executiu, gestionarà l’àrea econòmica, amb l’objectiu d’impulsar el canvi de model econòmic que «necessiten les Illes Balears».

MÉS per Menorca

Les negociacions entre el PSIB i MÉS per Menorca es troben enrocades des de fa dies per la manca d’acord entre socialistes i ecosobiranistes per presidir l’ens insular. Malgrat això, aquest dimecres, la formació que dirigeix Nel Martí ha emès un comunicat en el qual s’explica que MÉS votarà a favor de la investidura d’Armengol al Parlament de les Balears.

MÉS per Menorca valora que després de l’acord tancat entre MÉS per Mallorca, PSIB i Podem al Consell de Mallorca, per tal d’investir Miquel Ensenyat com a president, i per tant assegurant el vot favorable de les formacions a Armengol, «no tindria cap sentit que MÉS per Menorca quedàs a l’oposició».

Els ecosobiranistes segueixen apostant per un govern amb el PSIB i Podem al Consell Insular de Menorca, i fan una crida a aquestes formacions perquè se sumin al «govern de canvi».

Podem

En els darrers dies 761 militants dels més de 9.000 que té inscrits el partit presidit per Alberto Jarabo, han pogut votar, de forma telemàtica, sobre els acords de programa que la formació havia acordat amb el PSIB i MÉS per formar el futur Govern de les Balears.

D’aquestes votacions se n’ha desprès que els de Jarabo tenen el suport del 56,45 per cent de les seves bases per no formar part d'un Govern a tres. En canvi el 95,51 per cent ha donat suport a la investidura de la socialista Francina Armengol «per evitar que torni a governar el PP».

La investidura de Francina Armengol

Per tant, i després de resoldre tots aquests dubtes que encara restaven, Francina Armengol serà la primera dona presidenta de les Illes Balears amb els vots a favor dels 14 diputats del PSIB, els 10 de Podem, els 6 de MÉS per Mallorca, els 3 de MÉS per Menorca i el diputat de Gent per Formentera i PSIB.

En contra d’aquesta investidura s’hi pronunciaran els 20 diputats del PP i els 2 de Ciutadans.

A poc menys d’una setmana de la investidura el què falta saber, encara, és el posicionament dels 3 diputats de Proposta per les Illes (PI).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.