Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Ajuntament de Palma presenta les primeres propostes per evitar els desnonaments

814
El tinent de batle Antoni Noguera ha comparegut aquest dijous en roda de premsa amb el director general d’Habitatge, Eduard Montes. | Ajuntament de Palma

El nou tinent de batle, Antoni Noguera ha explicat aquest dijous que l’Ajuntament de Palma ja ha iniciat les reunions amb entitats bancàries per tal d’evitar els desnonaments. Noguera ha manifestat que aquestes trobades tenen com a objectiu traslladar a les entitats bancàries quins són els nous objectius del nou Ajuntament.

En primer lloc ha explicat que vol «garantir que tots els bancs compleixen el Codi de Bones Pràctiques, és a dir, que compleixen la legalitat». En segon lloc, vol «establir un protocol social entre les entitats bancàries i l’Ajuntament de Palma per prevenir i evitar que es produeixin ordres de desnonaments a la nostra ciutat». I en tercer lloc ha manifestat que «els bancs hauran de cedir habitatges a Palma Habitada per contribuir al projecte social de Ciutat que ha de garantir un habitatge digne a totes les persones que ho necessitin».

El tinent de batle ha anunciat també que a partir del mes de juliol l’Ajuntament posarà en marxa una Oficina Antidesnonaments. Aquesta oficina comptarà amb una plantilla de 6 persones que conjugaran l’assessoria jurídica i social i la tasca administrativa, també ha explicat que comptarà amb la col·laboració estreta de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).

Per acabar, Noguera també ha anunciat que crearà una Taula d’Habitatge. «Convidarem a les entitats i institucions implicades per dur endavant polítiques valentes i coordinades en matèria d’habitatge» ha explicat. En aquesta Taula d’Habitatge es convidarà a l’IBAVI, la Conselleria de Benestar Social del Govern de les Illes Balears, l’IMAS del Consell de Mallorca i les entitats «representatives» de l’àmbit com són la PAH i la EAPN (Xarxa per la Inclusió Social a les Illes Balears).


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.