Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS i PSIB acusen Huertas d'incomplir els 'acords pel canvi'

817
Xelo Huertas presidint la Mesa del Parlament. | Marc Ferrà

Els representants a la Mesa del Parlament de PP, PSIB i MÉS han votat avui dijous en contra de la proposta de la presidenta de la Cambra balear, Xelo Huertas, de rebaixar els sous de Presidència i personal adscrit a aquesta un 15 per cent.

Així ho ha assegurat la mateixa Huertas als mitjans de comunicació, que ha explicat que la seva proposta inicial era dur a terme aquesta rebaixa d'un 15 per cent i, a més, abaixar els salaris un 8 per cent a la resta de portaveus, vicepresidents i secretaris.

Unes hores després, MÉS per Mallorca ha emès un comunicat en el qual defensa que la formació està a favor de la rebaixa de sous de la Mesa del Parlament i portaveus, i insta la presidenta Huertas a respectar els «acords pel canvi» subscrits pel seu partit. Des de la formació asseguren que els punts programàtics acordats per MÉS, Podem i el PSIB-PSOE preveuen una rebaixa dels sous dels membres de la Mesa i dels portaveus. Des de MÉS defensen que la concreció d’aquests acords s’ha de consensuar en el marc dels «acords pel canvi» i amb laels altres grups, i lamenten que Xelo Huertas «hagi actuat unilateralment amb l’objectiu de treure’n rèdit polític».

Per part seva, la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha recordat l'acord programàtic signat i ha explicat que «si ens oposam a una reducció de sous d'un sòl departament és perquè volem un acord ampli que afecti tota la institució i suposi un estalvi real per a la ciutadania».

Costa ha recordat el document amb els acords programàtics que signaren els caps dels tres partits fa uns dies on es deia textualment que les mesures d'austeritat que s'aplicarien al Parlament de les Illes Balears són: «Eliminació de la dedicació plena dels diputats, reducció salarial dels membres de la Mesa del Parlament, reducció del gabinet de la Presidència, i altres mesures d'austeritat que es consensuaran amb la resta de grups polítics de la Cambra».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.