Setmanari d'informació local - 138 anys

El Círculo Balear critica l’actitud «nacionalista» del nou Govern

883
Campos diu que Armengol «no pot saltar-se la llei». | Arxiu

El Círculo Balear ha criticat la derogació de Decret del Trilingüisme (TIL) i la llei de Símbols per part de l’Executiu de Francina Armengol. L’entitat, presidida per Jorge Campos, ha assegurat que l’aposta per un sistema d’immersió en català és el més clar exemple de les «polítiques nacionalistes» del nou Govern tripartit.

L’entitat ha volgut recordar a Armengol que encara que hagi derogat el TIL no podrà recuperar legalment la immersió lingüística perquè la legalitat vigent empara el dret a elegir la llengua vehicular en el primer ensenyament i el bilingüisme a la resta de les etapes educatives.

Jorge Campos ha volgut enviar un missatge «tranquil·litzador» a la ciutadania assegurant que els drets lingüístics individuals no podran ser eliminats pel nou Govern.

«Armengol no pot saltar-se la llei. La Nostra entitat continuarà defensant de manera cívica, des de la tolerància, i amb les eines jurídiques al seu abast la llibertat d’elecció de llengua i la protecció del mallorquí, menorquí i eivissenc enfront del pancatalanisme. Defensarem els drets i les llibertats ciutadanes», ha afirmat Campos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.