Setmanari d'informació local - 138 anys

Huertas, entre els membres de Podem que discrepen de les primàries d’Iglesias

889
Huertas, el dia que va ser investida presidenta del Parlament de les Illes Balears. | M.F.

Més de 500 càrrecs públics i interns de Podem, entre ells la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, han signat un manifest en què demanen al Consell Ciutadà i al secretari general, Pablo Iglesias, que convoqui una consulta popular sobre el mètode de les primàries per a les eleccions generals, que ha generat polèmica dins del partit.

A les Illes Balears aquest manifest ha aconseguit un total de 31 firmes. Segons han informat els signants en un comunicat, el manifest el subscriuen, a més de Teresa Rodríguez (líder del partit a Andalusia) i Laura Pérez (Navarra), l'alcalde de Cadis, José María González, entre molts altres.

Els signants volen que siguin tots els inscrits Podem els que decideixin si el model de primàries ha de ser l'aprovat per la direcció (votació d'una sola llista com si Espanya fos una circumscripció única) o un altre «que aposti per una elecció territorialitzada dels candidats i candidates i amb un sistema electoral proporcional», i a més amb uns terminis que «estimulin la participació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.