Setmanari d'informació local - 138 anys

'No volem ser el femer d'Europa' tampoc vol que s'importin residus de les Illes

898
Cadena humana en contra de la importació de residus. | Arxiu

Aturar la importació de residus va ser una de les principals promeses durant la campanya electoral per part del que ara és el nou president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; aquest dilluns el nou executiu d’aquesta institució va enunciar que aturaria la importació de residus d’altres països d’Europa per importar només residus de la resta d’illes de la comunitat. Les reaccions a aquest anunci no s’han fet esperar: la Plataforma ‘NO volem ser el femer d'Europa’ ha valorat «molt positivament» l'anunci de la prohibició de la importació de residus d’Europa, ara bé, han lamenta que es continuï amb la idea d’importar i cremar residus no tractats de les illes veïnes.

‘No volem ser el femer d’Europa’ ha manifestat que l’augment de les tones a incinerar «és incompatible amb l’objectiu prioritari de reduir la incineració a Mallorca, i tancar línies d’incineració». La plataforma, que passada legislatura, la plataforma, va dur a terme una intensa campanya per intentar evitar la importació de residus per incinerar a Son Reus, demana que si les infraestructures estan sobredimensionades «cal cercar responsables de la mala gestió política i tancar el que no necessitam».

Per altra banda, la plataforma adverteix a més, que això no basta per a capgirar l'actual gestió insostenible dels residus a Mallorca que segueix basada amb la incineració i apunta que la clau està en la revisió i modificació de la relació contractual que regeix la concessió del servei públic de gestió de residus a l'empresa concessionària TIRME.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.