Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca considera «ofensiva» l’oferta de «reserva de llocs» de Podem

Els ecosobiranistes aposten per concórrer a les generals amb la resta de forces de «l’esquerra alternativa»

901
Membres de l'executiva de MÉS per Mallorca en una reunió del passat mes de juny. | MÉS

L’Executiva de MÉS per Mallorca reunida aquest dilluns va decidir iniciar un procés intern de consulta sobre les pròximes eleccions generals, en el qual s’analitzarà la possibilitat de concórrer a aquests comicis amb la resta de forces de «l’esquerra alternativa».

Aquests processos de confluència, «han de ser autònoms i circumscrits a l'àmbit de les Illes Balears, i no basats en experiments que resulten fins i tot ofensius», ha remarcat el portaveu de MÉS David Abril en relació a l'«oferta» de Podem de «reservar llocs» a MÉS en la seva llista.

En aquest sentit, l’Executiva de MÉS emplaça a la resta de forces de «l’esquerra alternativa» de Balears a iniciar processos similars que permetin explorar la possibilitat de crear una plataforma comuna per presentar-se a les eleccions, «en igualtat de condicions de totes les forces, amb processos participatius d’elecció de candidates i candidats i d’elaboració del programa i amb un compromís clar amb la millora del finançament de Balears, clau per aplicar les polítiques progressistes i mediambientals que necessita aquesta terra».

En opinió de MÉS, cal donar veu a les més de 125.000 persones que van votar una opció progressista al marge del bipartidisme el passat 24 de maig. «Hem de tenir presents que van ser més vots dels que va treure el PSOE o el PP» ha destacat Abril.

«En aquests moments, MÉS és un actor fonamental del canvi a tots els nivells, a Mallorca, a Balears, i també ho volem ser en l'àmbit de l’estat», ha assenyalat, «tenint una veu pròpia que defensi els interessos generals de la gent de Balears, que respongui a les seves necessitats reals en matèria de treball, educació, salut, benestar social...».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.