Setmanari d'informació local - 138 anys

La FAPA denuncia cobraments superiors als establerts en matricules a centres públics

909
Infants en una aula d'extraescolars. | Arxiu

La federació d’associacions de pares i mares de Mallorca (FAPA) ha emès aquest dimecres un comunicat en el qual denuncia haver constatat que en el moment d’efectuar la matrícula pel curs que ve hi ha centres on es cobren quantitats superiors a les autoritzades per la Conselleria d’Educació i per conceptes que afecten la «igualtat d’oportunitats entre alumnes».
Concretament asseguren que tenen dades que demostren que s’estan cobrant quantitats superiors a les que s’indiquen a les instruccions per a l’organització i el funcionament dels centres docents públics d’educació secundària per al curs 2015-2016 publicades per la mateixa Conselleria. Al punt 4.4 d’aquestes instruccions «s’assenyala clarament que l’import màxim corresponent a les aportacions dels alumnes per activitats escolars serà de 53 € per Educació infantil o 38 € per a Educació primària, ESO i batxillerat».
A més, «hem pogut constatar que alguns centres estan cobrant fins a 40 euros als alumnes amb NEE (necessitats educatives especials) i PISE (alumnes amb risc d’exclusió escolar i social), i només a ells, en concepte de material complementari, la qual cosa és absolutament inadmissible des d’un punt de vista d’equitat educativa i grava injustament a les famílies amb infants d’aquestes característiques».
Des de la FAPA ja han comunicat aquests fets als responsables de la nova Conselleria d’Educació i als centres dels quals tenien coneixement s’ha resolt immediatament paralitzant els cobraments i retornant els diners a les famílies. Malgrat això, diuen, «hem volgut fer pública aquesta informació per assabentar al nostre col·lectiu i a les comunitats educatives perquè, si saben d’algun cas similar, ho denunciïn a la Conselleria d’Educació i, si escau, es neguin al pagament d’aquestes quotes abusives».
Finalment, des de la federació, exigeixen a la Conselleria d’Educació que «faci un esforç per detectar aquestes pràctiques irregulars i que vetlli pel compliment de les instruccions i la normativa al respecte, ja que les diferències entre els centres són en ocasions molt importants».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.