Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears tornaran a formar part de l’Institut Ramon Llull

922

El Consell de Govern ha acordat avui divendres tramitar el reingrés a l'Institut Ramon Llull (IRL), un organisme que té com a objectiu la projecció exterior de la llengua i cultura catalana i del qual va sortir el Govern liderat per José Ramón Bauzá durant la legislatura passada.

El portaveu de l'Executiu balear, Marc Pons, ha explicat que la intenció del Govern és que els Consells Insulars i els ajuntaments de les Illes també es puguin adherir a l'IRL. Segons ha dit, el Govern balear «ha d'implicar-des de la unitat amb els diferents governs on hi ha territoris de parla catalana».

Per això, aquest divendres es fa el "primer pas" i es comença a treballar en aquest reingrés. En aquest sentit, ha assenyalat que la «voluntat» de l'executiu balear és signar el conveni durant les "pròximes setmanes o mes, a tot estirar".

Així mateix, Pons ha destacat la intenció del Govern que se sumin les diferents forces polítiques parlamentàries a aquest acord perquè hi hagi «una idea de treball conjunt a l'IRL» i hi hagi un treball «a llarg termini».

Cal recordar que el 7 de desembre de 2012 el Consell de Govern va acordar la separació del Consorci de l'IRL, que es va fer efectiva l'1 de gener de 2013, fet que va implicar un canvi en els Estatuts de l'IRL. La Generalitat de Catalunya i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears van crear l'IRL mitjançant conveni el 5 d'abril del 2002.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.